ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αντιδρά στις «γαλάζιες» επιθέσεις

«Δεν θα γίνω σάκος του μποξ» διαμηνύει ο Στουρνάρας

«Δεν θα γίνει σάκος του μποξ, ένας άνθρωπος που επελέγη να βγάλει τα κάστανα από την φωτιά την κρίσιμη ώρα και στηρίχθηκε από τρία κόμματα», λένε κύκλοι του υπουργείου Οικονομικών για τις «επιθέσεις» που δέχεται ο Γιάννης Στουρνάρας το τελευταίο διάστημα προς το πρόσωπό του.

Ο ίδιος ο υπουργός φέρεται να έχει εκφράσει έντονη ενόχληση, σε βαθμό δυσαρέσκειας για την κριτική των τελευταίων δύο ημερών από κομματικά στελέχη της ΝΔ. Όπως αναφέρουν στενοί συνεργάτες του υπουργού, ο κ. Στουρνάρας φέρεται να είναι τόσο ενοχλημένος, σε βαθμό που να μην επιθυμεί, υπό τις συγκεκριμένες, συνθήκες την παραμονή του στο υπουργείο Οικονομικών.

Μάλιστα, φέρεται να υπενθυμίζει ότι εκλήθη στον θώκο του υπουργού Οικονομικών από τρία διαφορετικά κόμματα για να αναλάβει, στα πρόθυρα κατάρρευσης της οικονομίας, ένα καθήκον που ουδείς άλλος επιθυμούσε. Δεν μπορούν, λοιπόν, τώρα, προσθέτει, να του αποδίδουν άλλες ευθύνες (όπως, για παράδειγμα, την πτώση της εκλογικής δύναμης).

Επίσης, ο υπουργός φέρεται να δηλώνει ότι πλέον οι διαπραγματεύσεις για τη διευθέτηση του δημοσίου χρέους βρίσκονται σε προχωρημένο σημείο, γεγονός που επιτρέπει τον χειρισμό του και από άλλο πρόσωπο.

Το συγκεκριμένο άτομο, αναφέρει ο κ. Στουρνάρας, «μπορεί να είναι ακόμα και ένα κομματικό στέλεχος». Εξάλλου, οι συνεργάτες τού υπουργού δεν διαψεύδουν ενδεχόμενη μετακίνησή του στην Τράπεζα της Ελλάδος, επισημαίνοντας, πάντως, ότι είναι μία απόφαση που θα λάβει μόνον ο πρωθυπουργός.

Πάντως, αργότερα το υπουργείο Οικονομικών θέλησε να ρίξει τους τόνους και διευκρινιστικά υποστήριξε ότι ο ίδιος ο κ. Στουρνάρας φέρεται να έχει δηλώσει πως «κριτική πάντα γίνεται αλλά μερικές φορές είναι άδικη», συνεργάτες του υπουργού επανήλθαν λέγοντας πως ο κ. Στουρνάρας «συνεχίζει κανονικά τη δουλειά του στο υπουργείο Οικονομικών».

Πρόσθεσαν επίσης ότι τις τελευταίες ημέρες πραγματοποιούνται συνεχείς συσκέψεις στο υπουργείο, στο πλαίσιο υλοποίησης των προαπαιτούμενων δράσεων για την εκταμίευση των δύο δόσεων (από 1 δισεκ. ευρώ η κάθε μια). Εξάλλου, συνεχίζεται και η προετοιμασία για τις διαπραγματεύσεις με τους επικεφαλής της τρόικας, για την αξιολόγηση της ελληνικής οικονομίας του Αυγούστου.

 

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.