ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Κατά δύο μονάδες, στο 6,51%

Έπεσαν οι αποδόσεις των 10ετών ομολόγων του δημοσίου

Όπως αναφέρει δημοσίευμα του πρακτορείου Reuters, οι αποδόσεις των 10ετών ομολόγων του ελληνικού δημοσίου μειώθηκαν οριακά σήμερα κατά δύο μονάδες βάσης στο 6,51%, καθώς ο ΣΥΡΙΖΑ κέρδισε στις χθεσινές ευρωεκλογές, αλλά δεν κατάφερε χτύπημα «νοκ άουτ» στην κυβέρνηση.

Με τις ευρωεκλογές να αποτελούν παρελθόν, οι επενδυτές εστιάζουν τώρα την προσοχή τους στη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ) την επόμενη εβδομάδα, στην οποία αναμένεται να ανακοινωθούν νέα μέτρα ενίσχυσης της οικονομίας της ευρωζώνης, τα οποία θα στηρίξουν περαιτέρω τα ομόλογα της Ευρωζώνης με χαμηλότερο αξιόχρεο.

Οι αποδόσεις των γαλλικών ομολόγων διατηρήθηκαν σταθερές στο 1,82%, καθώς η αγορά υποβάθμισε για την ώρα τον θρίαμβο του «Εθνικού Μετώπου» της Μαρί Λεπέν, το οποίο είναι κατά του ευρώ και της μετανάστευσης, και επικεντρώθηκε αντίθετα στην ισορροπία των δυνάμεων στην Ευρωβουλή, η οποία εξακολουθεί να είναι υπέρ των φιλοευρωπαϊκών κομμάτων. Οι αποδόσεις των ιταλικών ομολόγων υποχώρησαν κατά 9 μονάδες βάσης στο 3,06%, καθώς το κεντροαριστερό κόμμα του πρωθυπουργού Ματέο Ρέντσι νίκησε το «Κίνημα 5 αστέρων» του Μπέπε Γκρίλο.

Η απόδοση για τα ισπανικά ομόλογα διαμορφώθηκε στο 2,93%, σημειώνοντας μείωση κατά 6 μονάδες βάσης. Τα κόμματα που είναι επικριτικά προς την Ε.Ε. υπερδιπλασίασαν τις έδρες τους, καθώς οι πολίτες ψήφισαν στην Ευρώπη διαμαρτυρόμενοι για τη λιτότητα και την ανεργία, αλλά οι επενδυτές ομολόγων επικέντρωσαν την προσοχή τους στο ότι την πλειοψηφία των εδρών του Ευρωκοινοβουλίου θα την έχουν τα φιλοευρωπαϊκά κόμματα, αναφέρει το Reuters.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.