ΕΛΛΑΔΑ

Αμετακίνητος στο όχι

Επιμένει στο θέμα των ισλαμικών σπουδών ο κ.Άνθιμος

«Το συμφέρον τους είναι να τα έχουν καλά με την Ελλάδα αλλά δεν το καταλαβαίνουν» είπε για την γειτονική Π.Γ.Δ.Μ. ο μητροπολίτης Θεσσαλονίκης κ. Άνθιμος που για μια ακόμη φορά ξεκαθάρισε πως «Στην βόρεια Ελλάδα η Μακεδονία δεν πρόκειται ποτέ να αλλάξει ή να χαρίσει το όνομα της».

Από τον πανηγυρίζοντα Ι.Ν Αγίων Κυρίλλου και Μεθοδίου Θεσσαλονίκης όπου τέλεσε την Θ. Λειτουργία, ο μητροπολίτης κ. Άνθιμος αναφέρθηκε και στην οικονομική κρίση σημειώνοντας πως «Η απώλεια της ενότητος είναι αιτία καταστροφής για έναν λαό».

ΔΕΝ ΘΕΛΩ ΤΟ ΙΣΛΑΜ ΣΤΗΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Ο μητροπολίτης αναφέρθηκε και στο πρόγραμμα ισλαμικών σπουδών στο Α.Π.Θ. χαρακτηρίζοντας τρομακτικό το γεγονός ότι θα διδάσκεται το Ισλάμ στα ελληνικά πανεπιστήμια λέγοντας «Εγώ ως Επίσκοπος της ιστορικής Μητροπόλεως είπα όχι στις ισλαμικές σπουδές στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο της Θεσσαλονίκης και ιδιαίτερα στην Θεολογική Σχολή».

Με την συμμετοχή πλήθος κόσμου εορτάστηκε και φέτος η μνήμη των Αγίων Κυρίλλου και Μεθοδίου στον ομώνυμο Ιερό Ναό στην παραλία της Θεσσαλονίκης.

Στον Εσπερινό χοροστάτησε ο Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης κ. Άνθιμος με πλήθος ιερέων της Μητροπόλεως, ενώ στο εσπερινό κήρυγμα αναφέρθηκε στην ζωή των εορταζόντων Αγίων.

Ο κ. Άνθιμος εξέφρασε θερμές ευχαριστίες στον προϊστάμενο του ναού Αρχιμανδρίτη Κυπριανό Γλαρούδη ο οποίος είναι και γραμματέας των συνοδικών δικαστηρίων της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος.

Από νωρίς κόσμος σχημάτισε ουρά για να προσκυνήσει τα τίμια λείψανα και την Εικόνα των Αγίων.

Την Θεία Λειτουργία παρακολούθησαν οι εκπρόσωποι της Διακοινοβουλευτικής Συνελεύσεως Ορθοδοξίας οι οποίοι βρίσκονται στην Θεσσαλονίκη για την διοργάνωση του συνεδρίου με θέμα «Χριστιανισμός – Ορθοδοξία και Μέσα ενημέρωσης στον σύγχρονο κόσμο».

Αμέσως μετά ο κ. Άνθιμος δέχτηκε τους εκπροσώπους με επικεφαλής τον Γενικό Γραμματέα της ΔΣΟ κ. Αναστάσιο Νεράτζη ο οποίος προσέφερε αναμνηστικό δώρο στον Μητροπολίτη Θεσσαλονίκης εκφράζοντας την ευγνωμοσύνη του για το έργο του στην Βόρεια Ελλάδα.

Από το dogma.gr

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.