ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΑ

Δημοσίευμα του Reuters για το ασφαλιστικό

H …τράπεζα του συνταξιούχου μπαμπά πληρώνει τους νέους

Εύσημα στην Ελλάδα που προχώρησε σε «ουσιαστικές μεταρρυθμίσεις» του ασφαλιστικού και μείωση των συντάξεων κατά 30% μεταξύ 2009 και 2013 δίνει το Reuters, που με σημερινό του δημοσίευμα αναφέρεται στις επιπτώσεις της κρίσης στους συνταξιούχους των χωρών του ευρωπαϊκού Νότου και στις οικογένειές τους.

Οι συντάκτες του δημοσιεύματος αναφέρουν πως η Ελλάδα είναι η μόνη χώρα που έχει κάνει ουσιαστικά μεταρρυθμίσεις, καθώς αναγκάστηκε να μειώσει τις συντάξεις κατά 30% μεταξύ 2009 και 2013, στα πλαίσια των όρων που έθεσε η τρόικα.

Το δημοσίευμα αναφέρει γενικά πως είναι δύσκολο τα συνταξιοδοτικά συστήματα της Ευρώπης να αλλάξουν εν μία νυκτί και επισημαίνει ότι πολλές κυβερνήσεις προχώρησαν σε μικροαλλαγές των ζημιογόνων τους συνταξιοδοτικών συστημάτων, αυξάνοντας τα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης ώστε να αντικατοπτρίζουν την αύξηση του προσδόκιμου ζωής.

Στην Ισπανία, για παράδειγμα, οι άνθρωποι θα συνταξιοδοτηθούν στα 67 το 2027, σε σύγκριση με τώρα που συνταξιοδοτούνται στα 65.

Το άρθρο σχολιάζει, επίσης, ότι σε Ισπανία, Ιταλία και Ελλάδα τα περισσότερα παιδιά ζουν με τον παππού και την γιαγιά, οι οποίοι προσπαθούν με δυσκολία να αντεπεξέλθουν στις υποχρεώσεις τους.

Ένας 68χρονος συνταξιούχος, έπειτα από 40 χρόνια εργασίας σε εργοστάσια αυτοκινήτων σε Γερμανία και Ισπανία, συντηρεί πλέον τρία σπίτια, με σύνταξη που αγγίζει τα 1.600 ευρώ.

Και καταλήγει στο εξής συμπέρασμα: Μόνο οι υψηλόμισθοι νέοι μπορούν να αποχωριστούν την «τράπεζα του μπαμπά και της μαμάς» και να χτίσουν το μέλλον τους με τις δικές τους πλάτες!

 

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.