ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

Για τη λίστα Λαγκάρντ

Η ώρα του ανακριτή για τον Γιώργο Παπακωνσταντίνου

Ενώπιος ενωπίω με τον αρεοπαγίτη- ειδικό ανακριτή Ιωσήφ Τσαλαγανίδη , ο οποίος ερευνά την υπόθεση για τη λίστα Λαγκάρντ, θα βρεθεί το πρώτο δεκαήμερο του Ιουνίου ο πρώην υπουργός Γιώργος Παπακωνσταντίνου, για τον οποίο έχει κινηθεί ποινική διαδικασία με απόφαση της Βουλής.

Στο «άρμα» της ίδιας υπόθεσης παραμένουν, όπως είναι γνωστό, δεμένα τα συγγενικά τους πρόσωπα ,που ελέγχθηκαν από το ΣΔΟΕ όταν διαπιστώθηκε πως τα ηλεκτρονικά αρχεία της λίστας Λαγκάρντ που αντιστοιχούσαν στα ονόματά τους είχαν διαγραφεί από την αρχική λίστα.

Πρόκειται για την Ελένη Παπακωνσταντίνου, τον σύζυγό της Συμέων Σικιαρίδη, και τον Ανδρέα Ρωσσώνη, οι οποίοι είχαν εξεταστεί και ως ύποπτοι στο πλαίσιο της προκαταρκτικής εξέτασης .

Ο ανώτατος δικαστικός λειτουργός με απόλυτη μυστικότητα κάλεσε και εξέτασε διευκρινιστικά πέντε μάρτυρες , που προέρχονται και από το ΣΔΟΕ, προκειμένου να διασταυρώσει συγκεκριμένα στοιχεία που συνδέονται με τις αξιόποινες πράξεις, καθώς εκτιμάται ότι το αποδεικτικό υλικό που υπάρχει στο φάκελο της δικογραφίας είναι ολοκληρωμένο.

Το σημαντικότερο στάδιο της έρευνας μετά την απολογία των κατηγορουμένων θα είναι η έκδοση του βουλεύματος από το αρμόδιο δικαστικό συμβούλιο, τα μέλη του οποίου με βάση τα στοιχεία της δικογραφίας θα αποφασίσουν αν θα ακολουθήσει ή όχι Ειδικό Δικαστήριο.

Αντίθετα, στην τακτική Δικαιοσύνη παραμένει το σκέλος της δικογραφίας που αφορά τους πρώην επικεφαλής του ΣΔΟΕ Γιάννη Καπελέρη και Γιάννη Διώτη , οι οποίοι με τη σειρά τους θα κληθούν να δώσουν εξηγήσεις στον ανακριτή Χρήστο Παπακώστας ,ο οποίος διενεργεί τη σχετική έρευνα .

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.