Β‘ ΓΥΡΟΣ/ ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ 2014

Επιχείρηση «καπελώματος» και εξώδικα

Η παρασκηνιακή μάχη για το χρώμα του εκλογικού χάρτη

Πόλεμος κομμάτων και ανεξάρτητων υποψηφίων, για το χρώμα του εκλογικού χάρτη το βράδυ των δημοτικών και περιφερειακών εκλογών, βρίσκεται σε εξέλιξη στο παρασκήνιο. Τα κόμματα επιδιώκουν το χρώμα τους να καλύψει όσο το δυνατόν μεγαλύτερο μέρος της επικράτειας και οι ανεξάρτητοι αντιστέκονται στο «καπέλωμα», σε βαθμό μάλιστα που να καταφύγουν και σε εξώδικα προς το ΕΣΡ.

Την αύξηση, σε σύγκριση με προηγούμενες εκλογικές αναμετρήσεις, του αριθμού των ανεξάρτητων υποψηφίων στις επερχόμενες δημοτικές και περιφερειακές εκλογές, επισήμαναν ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Singular Logic Μιχάλης Καριώτογλου και ο διευθυντής έργου εκλογών στην ίδια εταιρεία Α. Δρυμιώτης.

Όπως σημείωσαν, παρουσιάζοντας το σύστημα συγκέντρωσης και μετάδοσης των εκλογικών αποτελεσμάτων, τα πρώτα ασφαλή αποτελέσματα θα μεταδοθούν λίγο αργότερα, σε σύγκριση με το 2010, λόγω του αυξημένου φόρτου στην εκλογική διαδικασία.

Πάντα υπήρχαν ανεξάρτητοι, αλλά σε αυτές τις εκλογές το φαινόμενο είναι πολύ πιο έντονο, πέρασαν τα χρόνια του δικομματισμού που οι υποψήφιοι κατέβαιναν «βαμμένοι».

Έχουμε περιπτώσεις που τα κόμματα δηλώνουν πως ο υποψήφιος ανήκει στην παράταξή τους, ο ίδιος όμως το αρνείται.

Μάλιστα είχαμε τέσσερα εξώδικα από υποψηφίους προς το ΕΣΡ και το υπουργείο Εσωτερικών και έμμεσα προς τη Singular Logic, επειδή τους χαρακτήρισαν ως εκπροσώπους συγκεκριμένων κομμάτων, ενώ αυτοί δηλώνουν «ανεξάρτητοι» ανέφερε ο κ. Καριώτογλου.

Για αυτό η εταιρία έρχεται πρώτα σε συνεννόηση με τα κόμματα και τους υποψηφίους και ανάλογα θα μπαίνει ο χρωματισμός.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.