ΝΕΑ ΤΗΣ ΚΕΝΤΡΟΑΡΙΣΤΕΡΑΣ

Παραμένει πρόεδρος ο Φώτης Κουβέλης

Η «προεδρική» πλειοψηφία παραμένει... προεδρική

Το πρώτο τεστ για την παραμονή του Φώτη Κουβέλη στα ηνία της ΔΗΜΑΡ πέρασε χθες κατά την κοινή συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής και της Κοινοβουλευτικής Ομάδας. Τα δύο όργανα δεν έκαναν αποδεκτή την παραίτηση του προέδρου και τον λόγο τώρα έχει η Κεντρική Επιτροπή. Αυτό, πάντως, δεν σημαίνει ότι η ενότητα του κόμματος δεν διακυβεύεται, καθώς χθες καταγράφηκαν ηχηρές απουσίες, ενώ η εσωστρέφεια τώρα αρχίζει.

Του Γιώργου Μελιγγώνη

Η διάθεση στενών συνεργατών του Φώτη Κουβέλη να τον στηρίξουν προκειμένου να παραμείνει πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ είχε διαφανεί από τα μέσα της περασμένης εβδομάδας, καθώς στελέχη όπως ο Δημήτρης Χατζησωκράτης και ο Θόδωρος Μαργαρίτης, αλλά και ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος Νίκος Τσούκαλης δεν είχαν θέσει θέμα ηγεσίας.

Εξάλλου, βαρόμετρο για τις εσωκομματικές εξελίξεις αποτέλεσε και η στάση του επικεφαλής της εσωκομματικής αντιπολίτευσης, του βουλευτή Επικρατείας Σπύρου Λυκούδη, ο οποίος και χθες υποστήριξε, κατά πληροφορίες, πως αφ' ης στιγμής ο Φώτης Κουβέλης δεν παραιτήθηκε το βράδυ των εκλογών, τώρα «σημασία έχει η αλλαγή πολιτικής και όχι ηγεσίας». Άλλωστε, ο κ. Λυκούδης, σε αντίθεση με άλλα στελέχη που ανήκουν στην «Μεταρρυθμιστική Τάση», ξεκαθάρισε ότι ο ίδιος δεν έχει κανέναν σχεδιασμό και φιλοδοξία να διεκδικήσει τον προεδρικό θώκο της ΔΗΜΑΡ, καίτοι έχει δεχθεί σοβαρές πιέσεις προς αυτή την κατεύθυνση.

Το δράμα συνεχίζεται

Έτσι, χθες, ο Φώτης Κουβέλης είδε την συντριπτική πλειοψηφία της Εκτελεστικής Επιτροπής και της Κοινοβουλευτικής Ομάδας να τον στηρίζουν και να μην κάνουν αποδεκτή την παραίτησή του. Παράλληλα, ο ίδιος τους είχε εξηγήσει στην εισαγωγική του τοποθέτηση πως δεν παραιτήθηκε το βράδυ των εκλογών «για να διαφυλάξει την συντεταγμένη πορεία της ΔΗΜΑΡ», ενώ στη δευτερολογία του, όταν έκλεισε η 9ωρη, μαραθώνια συνεδρίαση, εμφανίστηκε καθησυχαστικός, εκτιμώντας πως υπάρχουν περιθώρια ανάκαμψης του κόμματος.

Σε κάθε περίπτωση, τον λόγο τώρα έχει η Κεντρική Επιτροπή, που θα συνεδριάσει το επόμενο σαββατοκύριακο και θα αποφανθεί κατά πόσον ο Φώτης Κουβέλης θα παραμείνει πρόεδρος του κόμματος ή αν θα υπάρξει αλλαγή ηγεσίας μέσω Συνεδρίου.

Διαδοχή ή «αναβάπτιση»

Τούτων δοθέντων, έτσι όπως διαμορφώνεται το εσωκομματικό σκηνικό, δύο σενάρια υπάρχουν για τον Φώτη Κουβέλη και τη ΔΗΜΑΡ: αν η παραίτησή του γίνει αποδεκτή από την Κεντρική Επιτροπή, τότε θα συγκληθεί έκτακτο συνέδριο, χωρίς να είναι καθορισμένο αν ο Φώτης Κουβέλης θα θέσει εκ νέου υποψηφιότητα ή όχι. Αν, πάλι, η Κεντρική Επιτροπή ακολουθήσει το παράδειγμα των δύο οργάνων που συνεδρίασαν χθες, τότε ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ αναμένεται, κατά πληροφορίες του matrix24.gr, να συγκαλέσει διαρκές συνέδριο και να ζητήσει επαναβεβαίωση της εμπιστοσύνης του συνεδρίου προς το πρόσωπό του.

2 αναγνώστες σχολίασαν

Συμμετοχή στην συζήτηση
  1. Το «δράμα» που περνάει ο κυρ-Φώτης, ούτε στον εχθρό μας.. Να τους παρακαλάει γονατιστός να του επιτρέψουν να παραιτηθεί κι’ εκείνοι να λένε οχι!

    • Σάκης 14:54 31/05/2014

      Komedy, Tragedy, Drama, THEATRE Ολα παιδί μου Θέατρο!!! Είναι μέρος τής δουλειάς·· καί η δουλειά ώς γνωστό δέν πείραξε κανένα.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.