ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΑ

Με εισόδημα έως 12.000 ευρώ

Απόφαση ανάσα δίνει στους οφειλέτες του ΟΑΕΕ ιατροφαρμακευτική κάλυψη

Υπουργική απόφαση σύμφωνα με την οποία οι επαγγελματίες ασφαλισμένοι στον ΟΑΕΕ που έχουν οφειλές κατά τα έτη 2011, 2012 και 2013, εφόσον το εισόδημα τους δεν υπερβαίνει κατά μέσο όρο τις 12.000 ευρώ, θα μπορούν να θεωρήσουν το βιβλιάριο ασθενείας και για τους ίδιους και για τα μέλη των οικογενειών τους.

Σύμφωνα με τον υφυπουργό Εργασίας Βασίλη Κεγκέρογλου, η θεώρηση του βιβλιαρίου για τους άμεσα και έμμεσα ασφαλισμένους του ΟΑΕΕ θα ισχύει έως τον Φεβρουάριο του 2015. Η υπουργική απόφαση αφορά όσους δεν έχουν καταφέρει να μπουν στη ρύθμιση εξόφλησης των ληξιπρόθεσμων οφειλών τους.

Το ζήτημα της διευκόλυνσης καταβολής των εισφορών προς τον ΟΑΕΕ είχε θέσει με επίκαιρη ερώτησή του ο βουλευτής της ΝΔ Μανούσος Βολουδάκης σημειώνοντας ότι το πρόβλημα ιδίως για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές έχει πάρει εκρηκτικές διαστάσεις.

Ο βουλευτής κατήγγειλε εγκύκλιο του ΟΑΕΕ με την οποία περιορίζεται η ισχύς της δωδεκάμηνης ρύθμισης, στην περίπτωση που γίνεται παράλληλα με τη ρύθμιση των 48 δόσεων.

Το πρόβλημα αναγνώρισε ο κ. Κεγκέρογλου ο οποίος διαβεβαίωσε τον βουλευτή ότι θα ζητήσει από τη Διοίκηση του ΟΑΕΕ και του ΙΚΑ να εξετάσουν τη δυνατότητα να μπορούν να εφαρμοστούν οι δύο ρυθμίσεις (12μηνη και ρύθμιση 48 δόσεων) παράλληλα, χωρίς χρονικό περιορισμό για τη δωδεκάμηνη ρύθμιση.

 

Για το μείζον θέμα της αύξησης των δόσεων, ο υφυπουργός είπε ότι απαιτείται νομοθετική πρωτοβουλία και την πρωτοβουλία αυτή δεν την έχει μόνο η κυβέρνηση αλλά και οι βουλευτές. Αυτό που δεν είπε ο υφυπουργός είναι ότι το θέμα έχει τεθεί από την ελληνική κυβέρνηση και έχει για πολλοστή φορά απορριφθεί από την τρόικα, που επιστρέφει στην Ελλάδα στα μέσα Ιουλίου.

Στελέχη της κυβέρνησης αφήνουν μάλιστα να εννοηθεί ότι το θέμα θα τεθεί στην επίσκεψη αυτή μετ’ επιτάσεως, ενώ αφήνουν ανοικτό ακόμη και το ενδεχόμενο να προχωρήσουν σε μονομερή ρύθμιση.

 

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.