ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Τέλειωσαν τα παιδιά του κομματικού σωλήνα»

«Υπερσυντηρητικοί αριστεροί» αντιδρούν στο σποτ του Ποταμιού

Μόνον ένας «ανόητος» θα μπορούσε να κατηγορήσει για σεξιστικό περιεχόμενο το περιεχόμενο του προεκλογικού σποτ που κυκλοφόρησε «Το Ποτάμι», τόνισε ο Σταύρος Θεοδωράκης, ο οποίος μίλησε σε ανοιχτή προεκλογική συγκέντρωση στην πρώτη προβλήτα του λιμανιού της Θεσσαλονίκης.

Δεν πρόκειται να αποσυρθεί το σποτ, ξεκαθάρισε, η αίσθηση που ο ίδιος αποκόμισε είναι πως οι αντιδράσεις του κόσμου είναι θετικές και χαρακτήρισε όσους διαμαρτύρονται «υπερσυντηρητικούς αριστερούς».

Επισήμανε ότι πήρε την ιδέα για το σποτ (η κοπέλα που λέει γιατί είναι σημαντική η πρώτη φορά) από την προεκλογική καμπάνια του προέδρου των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα και υπενθύμισε ότι και στην Αμερική το εν λόγω σποτ είχε προκαλέσει αρνητικές αντιδράσεις από «υπερσυντηρητικούς» κύκλους.

Ο Σταύρος Θεοδωράκης παρατήρησε πως δεν είναι δυνατό να τον εγκαλούν για "προσβολή" των γυναικών, όταν ο ίδιος έχει δείξει σεβασμό στις γυναίκες, στις τηλεοπτικές εκπομπές που έκανε γι αυτές, κι έχει βρει θετική ανταπόκριση από την πλευρά τους.

Σε ερώτηση αν θα στηρίξει κάποιους από τους μονομάχους του δευτέρου γύρου σε Αττική, Αθήνα, Πειραιά, Κεντρική Μακεδονία και Θεσσαλονίκη, απάντησε ότι το κόμμα του δεν θα μπει στη λογική των υποδείξεων, όπως κάνουν άλλα κόμματα, αλλά δεν έκρυψε τη "συγγένεια" με τον Γιώργο Καμίνη στην Αθήνα και τον Γιάννη Μπουτάρη στη Θεσσαλονίκη, επειδή η ενασχόληση τους με τα κοινά δεν υπαγορεύθηκε από κάποια κομματικά γραφεία, παρέχοντας έμμεση στήριξη σε αυτές τις δύο υποψηφιότητες.

Σχολιάζοντας τα αποτελέσματα του πρώτου γύρου των περιφερειακών και δημοτικών εκλογών είπε πως "δείχνουν ότι ο κόσμος και της Αριστεράς και της Δεξιάς γύρισε την πλάτη στους κομματικούς υποψήφιους" και πρόσθεσε: "Οι άνθρωποι που επέλεξε ο Σαμαράς στη Θεσσαλονίκη, στην Αθήνα, οι άνθρωποι που επέλεξε ο Τσίπρας και στην Αθήνα και στην Περιφέρεια της Θεσσαλίας,στην Κρήτη, στην Πελοπόννησο, πήραν πολύ μικρότερα από τα ποσοστά που πήραν τα κόμματα τους στις προηγούμενες εθνικές εκλογές. Και αυτό δεν το συζητάει κανείς. Ηταν μια ξεκάθαρη άρνηση του κόσμου, ακόμα και του κόσμου-εννοώ του δικού τους κόσμου-να συνταχθεί σαν τα στρατιωτάκια πίσω από τον εκλεκτό της Κουμουνδούρου ή τον εκλεκτό της Συγγρού. Αυτό το παραμύθι πρέπει να έχει τελειώσει. Δεν το έχουν καταλάβει. Εχει τελειώσει στην κοινωνία, αλλά, ξέρετε, πολλές φορές, τα μηνύματα της κοινωνίας φτάνουν πολύ αργά, πηγαίνουν με τα πόδια στη Συγγρού και στην Κουμουνδούρου. Τους το λέω εγώ εδώ. Το μήνυμα είναι ένα: Οτι τα παιδιά του κομματικού σωλήνα δεν είναι οι λύσεις για τις τοπικές εκλογές. Και το "Ποτάμι", ούτε σήμερα αλλά ούτε και αύριο δεν θα προτείνει ψήφισε αυτό ή ψήφισε το άλλο. Εμείς λέμε ότι ο κόσμος πρέπει να στηρίξει προσπάθειες που δεν έχουν σχέση με τον κομματικό σωλήνα, που σε κάποιες περιπτώσεις μπορεί να είναι υποψήφιοι που προέρχονται από την Αριστερά ή από τη Δεξιά".

Σε άλλη ερώτηση για τη στάση που θα κρατήσει «Το Ποτάμι» στην πορεία προς τις εθνικές εκλογές και μετά από αυτές αν χρειαστεί να υπάρξουν συνεργασίες, απάντησε ότι οι συζητήσεις θα γίνουν σε δημόσια θέα και θα φανεί ποιοι θέλουν λύσεις. «Η συζήτηση που λέει παιδιά δηλώστε αν είσθε αριστερό ή δεξιό δεκανίκι δεν με αφορά. Δεν λιγουρεύομαι κανένα υπουργείο. Έχω χορτάσει το χειροκρότημα του κόσμου, έχω γνωρίσει τη δόξα και δεν έχω καμιά όρεξη να αποκτήσω υπουργική μερσεντές. Άρα το μόνο που ενδιαφέρει είναι να βρούμε κάποιες λύσεις. Αλλά η χώρα δεν θα αλλάξει αν δεν μπει νέο αίμα στην πολιτική και εάν δεν υπάρξουν συμμαχίες του 51%».

Σχετικά με την άνοδο της Χρυσής Αυγής σημείωσε ότι «όλοι έχουμε τις ευθύνες μας». Εξήγησε πως κάποιοι ψηφίζουν Χρυσή Αυγή επειδή είναι απογοητευμένοι από το πολιτικό σύστημα, αλλά παρατήρησε πως "δεν πολεμάς το σύστημα ψηφίζοντας μια συμμορία ή ένα χειρότερο σύστημα". Για τις ευρωεκλογές της Κυριακής κάλεσε τους πολίτες να επιλέξουν τη «ρεαλιστική και επαναστατική λύση» που προτείνει «Το Ποτάμι» και όχι την «βίαιη λύση» που προτείνει η Χρυσή Αυγή.

Στη διάρκεια της συγκέντρωσης παρουσιάστηκαν υποψήφιοι ευρωβουλευτές του κόμματος και ακολούθησε διάλογος με το κοινό.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.