ΕΛΛΑΔΑ

Στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο

Εισαγγελική παρέμβαση για την επιλογή πρύτανη

Την παρέμβαση του εισαγγελέα για την παράδοση των πρακτικών των συνεδριάσεων του Συμβουλίου του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, σχετικά με την επιλογή των υποψηφίων πρυτάνεων ζήτησε ο εκ των δύο απορριφθέντων από τη διαδικασία προεπιλογής, καθηγητής Χημείας, Ανδρέας Γιαννακουδάκης.

Όπως ανέφερε ο πρόεδρος του συμβουλίου, Βασίλης Ταρλατζής, το Συμβούλιο αναγνωρίζει το έννομο συμφέρον του αιτούντος και θα ανταποκριθεί στην εντολή εν ευθέτω χρόνω, καθώς όπως ανέφερε θα πρέπει να γίνει απομαγνητοφώνηση 15 ωρών συνεδριάσεων του σώματος, κάτι που απαιτεί αρκετό χρόνο. Σύμφωνα με τον ίδιο, αιτήσεις για ορισμένα έγγραφα της συνεδρίασης ζήτησαν και οι δύο απορριφθέντες, ο καθηγητής Βιολογίας και νυν αντιπρύτανης, Γιάννης Παντής, και ο κ.Γιαννακουδάκης.

Μιλώντας για την εισαγγελική εντολή για την έκδοση των πρακτικών, ο κ.Γιαννακουδάκης, ανέφερε ότι αιτήθηκε τα πλήρη πρακτικά της τελευταίας συνεδρίασης του Συμβουλίου, κατά την οποία έγινε η προεπιλογή των υποψηφίων, αλλά και όλων όσων ασχολήθηκαν με το συγκεκριμένο θέμα, όπως επίσης των συζητήσεων που έγιναν στα αγγλικά και της απόφασης του Συμβουλίου με την οποία ζητούσε την παραίτησή του από τη θέση του μέλους του Συμβουλίου, λόγω του ενδιαφέροντός του να είναι υποψήφιος.

Ο ίδιος έκανε λόγο για «σκοπιμότητες» που οδήγησαν σε σειρά παρατυπιών και παρανομιών στην όλη διαδικασία, και ανέφερε ότι προτίθεται να προχωρήσει σε αίτηση αναστολής και ακύρωσης της διαδικασίας στο Συμβούλιο της Επικρατείας.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.