ΚΟΣΜΟΣ

Νότια Αφρική

Μυστηριώδεις θάνατοι απεργοσπαστών

Το θάνατο βρήκαν τρείς μεταλλωρύχοι, που δεν απεργούσαν στη Μαρικάνα, στο βόρειο, τμήμα της Νότιας Αφρικής, στην αποκαλούμενη «ζώνη της πλατίνας».

Στη συγκεκριμένη μονάδα πραγματοποιείται απεργιακή κινητοποίηση από τις 23 Ιανουαρίου.

Σύμφωνα με την αστυνομία, η οποία αναφέρει επίσης ότι οι μεταλλωρύχοι που έχασαν την ζωή τους είναι τρεις, ένας άνδρας σκοτώθηκε με μαχαίρι σήμερα το πρωί, ένας δεύτερος έχασε την ζωή του από πυρκαγιά στο σπίτι του χθες και ο τρίτος βρέθηκε απαγχονισμένος δίπλα στην γυναίκα του στο σπίτι τους το Σάββατο.

Άλλοι έξι άνθρωποι δέχθηκαν επίθεση με μαχαίρι από αγνώστους σήμερα το πρωί την ώρα που πήγαιναν στην δουλειά τους, αλλά επέζησαν. Η αστυνομία δεν μπορούσε να διευκρινίσει περαιτέρω όσον αφορά το κύμα αυτό βίας.

Η βία αυτή σημειώνεται την ώρα που η Lonmin, η τρίτη μεγαλύτερη εταιρεία εξόρυξης λευκόχρυσου στον κόσμο, ξανάνοιξε το ορυχείο της στην Μαρικάνα, το οποίο είχε παραλύσει εδώ και τρεις μήνες από την απεργία την πραγματοποίηση της οποίας έχει ζητήσει το αντίπαλο συνδικάτο Amcu. Παρακάμπτοντας το Amcu, η διεύθυνση της εταιρείας Lonmin προσέγγισε απευθείας τους μεταλλωρύχους για να τους παρακινήσει να επιστρέψουν στην εργασία τους.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.