ΕΛΛΑΔΑ

Ήλθαν από την Κολομβία

Δεκαεπτά κιλά κοκαΐνης σε φορτίο με μπανάνες στου Ρέντη

Δεκαέξι κιλά και 820 γραμμάρια κοκαΐνης βρέθηκαν μέσα σε κιβώτια με μπανάνες από την Κολομβία, σε αποθήκες εταιρείας εισαγωγής- διακίνησης οπωροκηπευτικών στον Άγιο Ιωάννη Ρέντη και κατασχέθηκαν.

Η Υποδιεύθυνση Δίωξης Ναρκωτικών ενημερώθηκε από την εταιρεία ότι κατά τον έλεγχο κιβωτίων με μπανάνες που είχαν παραλάβει, βρέθηκαν μέσα σε τρία χάρτινα κιβώτια, ύποπτα αυτοσχέδια πακέτα, επιμελώς κρυμμένα. Μετά από έλεγχο της Δίωξης Ναρκωτικών, βρέθηκαν συνολικά 14 αυτοσχέδια πακέτα που περιείχαν κοκαΐνη, τυλιγμένα με μονωτική ταινία και τυπωμένο λογότυπο τη λέξη «ΒOLD».

Σύμφωνα με την αστυνομία, το φορτίο μπανανών μεταφέρθηκε με πλοίο από την Κολομβία στο λιμάνι Bergeggi της Ιταλίας. Το εμπόρευμα φορτώθηκε σε τρία φορτηγά διαφόρων μεταφορικών εταιρειών, τα οποία εισήλθαν στην Ελλάδα μέσω Πάτρας. Στις 2 Μαΐου εκφορτώθηκε στην αποθήκη της εταιρείας, από όπου θα άρχιζε η διανομή του σε διάφορους εμπόρους.

Επίσης, μέσα σε ένα από τα χαρτοκιβώτια βρέθηκε συσκευή εντοπισμού GPS, με τη βοήθεια της οποίας η εγκληματική οργάνωση παρακολουθούσε και γνώριζε, ανά πάσα στιγμή, την ακριβή θέση του φορτίου.

Σημειώνεται, ότι τον περασμένο Ιούλιο είχε βρεθεί, επίσης στην αγορά του Ρέντη, μέσα σε κιβώτια με μπανάνες, φορτίο με μισό τόνο κοκαΐνης, το οποίο είχε, επίσης, φορτωθεί στην Κολομβία και είχε εισέλθει στην Ελλάδα μέσω Πάτρας.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.