ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στόχος η απευθείας αντιπαράθεση

«Να βγάλει έξω τον Σαμαρά» θέλει ο Τσίπρας

Το γάντι στον πρωθυπουργό για μια απευθείας αντιπαράθεση πετά ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, που επιδιώκει μία μάχη με τον Αντώνη Σαμαρά σε προεκλογικό φόντο.

Του Γιώργου Μελιγγώνη

Μία απευθείας «μονομαχία» με τον Αντώνη Σαμαρά συνεχίζει να είναι ο πρώτος στόχος του Αλέξη Τσίπρα, καθώς ο ίδιος θεωρεί, όπως έχει εκμυστηρευθεί σε στενούς συνεργάτες του, πως μια τέτοια μάχη θα μπορούσε να γείρει καθοριστικά υπέρ του ΣΥΡΙΖΑ την προεκλογική πλάστιγγα των πολιτικών εντυπώσεων.

Έτσι, στην αρχή ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ζήτησε προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση στη Βουλή σε επίπεδο πολιτικών αρχηγών, προκειμένου να διασταυρώσει τα ξίφη του με τον πρωθυπουργό για την υπόθεση Μπαλτάκου. Η πρωτοβουλία της κυβέρνησης να μεταθέσει για μετά τις Ευρωεκλογές τη σχετική συζήτηση απογοήτευσε την Κουμουνδούρου, που αντέδρασε με βαριές καταγγελίες κατά της κυβέρνησης.

Στη συνέχεια, δηλαδή την περασμένη Παρασκευή, ο ΣΥΡΙΖΑ, δια του εκπροσώπου του, Πάνου Σκουρλέτη, ζήτησε τη διεξαγωγή δύο τηλεμαχιών μεταξύ Σαμαρά-Τσίπρα, για να λάβει επίσης την αρνητική απάντηση από τη ΝΔ και το Μαξίμου.

Πλέον, ο Αλέξης Τσίπρας συνεχίζει να προκαλεί τον πρωθυπουργό για μία απευθείας αντιπαράθεση, ενώ στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ εκτιμούν πως η συγκεκριμένη στρατηγική είναι «win-win» υπόθεση για την Κουμουνδούρου. «Αν ο Σαμαράς δεν δεχθεί μέχρι τέλους, θα δώσει την εντύπωση ότι φοβάται. Αν δεχθεί, τότε θα κερδίσει τις εντυπώσεις ο Τσίπρας», σημειώνει στο matrix24.gr επιτελικό στέλεχος της Κουμουνδούρου.

«Κλεισμένος στο Μαξίμου»

Έτσι, σε όλες τις προεκλογικές ομιλίες του, ο Αλέξης Τσίπρας θα απευθύνεται προσωπικά στον Αντώνη Σαμαρά και θα τον εγκαλεί για την «απουσία» του από την προεκλογική πολιτική αντιπαράθεση. Την αρχή έκανε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ χθες, από την Κοζάνη, αναφερόμενος με σκωπτικό τρόπο στον πρωθυπουργό. «Αναρωτιέμαι, όμως, ο κ. Σαμαράς που είναι; Διότι είναι κρίμα, μπήκε και η Άνοιξη, κι αυτός δε τολμά να βγει έξω από το Μαξίμου να τον δει λίγο ο ήλιος και το φως. Δε τολμά να μιλήσει με το λαό, ούτε καν με τους πολιτικούς του αντιπάλους.

Κυκλοφορεί μόνο σε απολύτως προφυλαγμένο και αποστερημένο περιβάλλον. Υπάρχει μόνο σε άρθρα σε κυριακάτικες εφημερίδες», επισήμανε ο Αλέξης Τσίπρας, για να προσθέσει: «Υπάρχει σε ανακοινώσεις του Μαξίμου, σε διαγγέλματα και μονολόγους.

Υπάρχει στα κανάλια και στις δημοσκοπήσεις της διαπλοκής. Υπάρχει στην αγκαλιά της τρόικας και της κυρίας Μέρκελ. Υπάρχει σε κάθε μια από τις εκατοντάδες σελίδες των μνημονίων που ψήφισε και που ετοιμάζεται να ψηφίσει. Στον λαό όμως, δεν υπάρχει».

 

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.