ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ο ΣΥΡΙΖΑ… «έκλεψε» σύνθημα του Σαμαρά

Νέα ...ήθη με φόντο τη «Νέα Ελλάδα»

Ακόμη και στο επίπεδο της… λογοκλοπής έφτασε η σφοδρή προεκλογική σύγκρουση μεταξύ της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ, μετά την πρωτοβουλία της Κουμουνδούρου να κατοχυρώσει στο Διαδίκτυο το όνομα «Νέα Ελλάδα», που χρησιμοποιεί ο πρωθυπουργός σε όλες τις ομιλίες του.

Ενόσω τα σενάρια που θέλουν τον Αντώνη Σαμαρά να επιθυμεί τη μετεξέλιξη της «Νέας Δημοκρατίας» σε ένα άλλο κόμμα που θα λέγεται «Νέα Ελλάδα», η Κουμουνδούρου επιχειρεί να ακυρώσει το –φημολογούμενο- σχέδιο του ενοίκου του Μεγάρου Μαξίμου.

Η αρχή είχε γίνει ήδη από την περασμένη Παρασκευή, όταν ο Αλέξης Τσίπρας, μιλώντας στη Βουλή για το Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα, είχε κατηγορήσει την κυβέρνηση πως «δεν είναι νέα Ελλάδα, αλλά συμβολίζει το παλιό που φεύγει».

Ωστόσο, η σύγκρουση με τη Συγγρού ξέσπασε όταν έγινε γνωστό ότι η αξιωματική αντιπολίτευση… κατοχύρωσε σχετική ιστοσελίδα (www.neaellada.gr) προκειμένου να μην μπορεί να χρησιμοποιηθεί από άλλον χρήστη του Διαδικτύου –ούτε, προφανώς, από τη σημερινή Νέα Δημοκρατία.

Αντίδραση ΝΔ

Η πρωτοβουλία ΣΥΡΙΖΑ προκάλεσε την έντονη αντίδραση της εκπροσώπου της ΝΔ, Άννας Μισέλ Ασημακοπούλου, που κατηγόρησε τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ πως «στην απόλυτη πολιτική του γύμνια, δεν διστάζει να υποκλέψει το κεντρικό πολιτικό σύνθημα της Νέας Δημοκρατίας για τη Νέα Ελλάδα». «Στην πολιτική δεν αρκούν κλεμμένα συνθήματα, αλλά φρέσκες ιδέες», είχε σχολιάσει δηκτικά η πορτ παρόλ της ΝΔ.

Εξάλλου, επίθεση κατά του ΣΥΡΙΖΑ εξαπέλυσε και ο ίδιος ο Αντώνης Σαμαράς, μιλώντας στην Τρίπολη το Σάββατο.

«Όταν σταθεροποιήσαμε τη χώρα και αποφύγαμε τα χειρότερα και βάλαμε στη συζήτηση ολόκληρο το σχέδιό μας για τη Νέα Ελλάδα, είδαν κι απόειδαν κι άρχισαν κι εκείνοι να μιλάνε για τη Νέα Ελλάδα. Το υιοθέτησαν, μάλιστα και σαν σύνθημα», είπε ο πρωθυπουργός, που κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ ότι διακατέχεται από πανικό «για να μην μείνει πίσω».

Δια χειρός Τσίπρα

Πάντως, τον επίμαχο όρο οικειοποιήθηκε ο ΣΥΡΙΖΑ κεντρικά, μέσω του προέδρου του. Ο Αλέξης Τσίπρας, μάλιστα, μιλώντας στο «Έθνος της Κυριακής», ανέφερε πως και ο ίδιος ονειρεύεται μια νέα Ελλάδα. «Και θα χτίσουμε μαζί με τον ελληνικό λαό τη νέα Ελλάδα. Μια νέα Ελλάδα που θα έχει δημόσια περιουσία που δε θα ξεπουλιέται, θα φυλάσσεται για τις επόμενες γενιές. Δε θα κουβαλά τα χρέη του παρελθόντος, θα είναι ανεξάρτητη και υπερήφανη».

 

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.