ΚΟΣΜΟΣ

Συνεχίζονται οι συγκρούσεις

Νεκρός υψηλόβαθμος Σύρος αξιωματικός

Ο επικεφαλής της αντιαεροπορικής άμυνας της Συρίας σκοτώθηκε στη διάρκεια μιας επίθεσης των δυνάμεων του προέδρου Μπασάρ αλ Άσαντ εναντίον των ανταρτών ανατολικά της Δαμασκού, δήλωσαν ισλαμιστές μαχητές και μια μη κυβερνητική οργάνωση.

Είπαν πως ο στρατηγός Χουσέιν Ίσακ υπέκυψε την Κυριακή στα τραύματά του, που προκλήθηκαν το Σάββατο στη Μλέιχα κατά την επίθεση των δυνάμεων του Άσαντ, η οποία φαίνεται ότι είχε σκοπό να επεκτείνει τον προεδρικό έλεγχο γύρω από την πρωτεύουσα πριν από τις εκλογές της 3ης Ιουνίου.

Οι αντιαεροπορικές δυνάμεις, που έχουν μια μεγάλη βάση στη Μλέιχα και είναι υπεύθυνες για την απόκρουση αεροπορικών επιθέσεων, δεν έχουν διαδραματίσει μεγάλο ρόλο στον πόλεμο με τους αντάρτες, οι οποίοι δεν διαθέτουν αεροπορική δύναμη.

Ωστόσο ο Ίσακ είναι ένας από τους πιο υψηλόβαθμους στρατιωτικούς αξιωματούχους που σκοτώνεται στη διάρκεια των τριών ετών που μαίνεται ο πόλεμος.

Η τελευταία απώλεια υψηλόβαθμου αξιωματούχοι ήταν ο Χιλάλ αλ-Άσαντ, εξάδελφος του προέδρου και περιφερειακός επικεφαλής της παραστρατιωτικής Δύναμης Εθνικής Άμυνας, ο οποίος σκοτώθηκε πριν από δύο μήνες στην επαρχία της Λαττάκειας.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.