ΚΟΣΜΟΣ

Στην Αγγλία

Ο αριστοκράτης που πουλά ένα...βουνό για να πληρώσει ένα φόρο

Βουνό τα «προβλήματα» για τους αριστοκράτες.

Βρετανός αριστοκράτης πουλάει ένα ολόκληρο βουνό στο   εθνικό πάρκο της Λέικ Ντίστρικτ, στη βορειοδυτική Αγγλία, προκειμένου να πληρώσει το φόρο κληρονομιάς από την περιουσία που του άφησε ο πατέρας του.

Το όρος Μπλενκάθρα, ύψους 869 μέτρων, είναι πολύ γνωστό στους λάτρεις της φύσης και, εδώ και 400 χρόνια, αποτελεί το καμάρι της οικογένειας Λόουθερ.

«Θα είναι πραγματικά μια μεγάλη απώλεια», δήλωσε σήμερα χαρακτηριστικά ο ιδιοκτήτης του βουνού, Χιού Λόουθερ, κόμης του Λονσντέιλ, εξηγώντας στο BBC γιατί κατέληξε στην απόφαση να πωλήσει το βουνό έναντι 1,75 εκ. λιρών (περίπου 2,12 εκ. ευρώ).

Με το ποσό αυτό ο κόμης ελπίζει ότι θα πληρώσει ένα μέρος από τα 9 εκατομμύρια λίρες που χρωστά στην εφορία ως φόρο κληρονομιάς, μετά τον θάνατο του πατέρα του, το 2006.

Ο Λόουθερ υποστηρίζει ότι το ποσό που ζητά δεν είναι μεγάλο, δεδομένου ότι ο μελλοντικός ιδιοκτήτης του βουνού θα αποκτήσει ταυτόχρονα τον τίτλο του «Λόρδου» του υποστατικού Θρέλκιλντ και το δικαίωμα βοσκής για 5.471 προβατίνες, 732 αρνάδες (προβατίνες λίγων μηνών) και 200 αρνιά.

 

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.