ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ολοκληρώθηκε η έκδοση

Ομόλογο 400 εκατ. δολαρίων από τα ΕΛΠΕ

Τα Ελληνικά Πετρέλαια ολοκλήρωσαν τη διαδικασία έκδοσης και τιμολόγησης για το διετές δολαριακό ομόλογο, ύψους 400 εκατ. δολαρίων, με σταθερό επιτόκιο 4,625%.

Η συνολική ζήτηση ξεπέρασε τα 1,4 δισεκ. δολάρια υπερκαλύπτοντας σημαντικά την έκδοση, ενώ το 50% του βιβλίου προσφορών προήλθε από ξένους θεσμικούς επενδυτές.

Η διαδικασία του βιβλίου προσφορών ολοκληρώθηκε εντός μερικών ωρών από την έναρξή της λόγω της μεγάλης ζήτησης.

«Η επιτυχημένη ολοκλήρωση της πρώτης δολαριακής έκδοσης ευρωομολόγου στην ιστορία της Ελληνικά Πετρέλαια επιβεβαιώνει την εμπιστοσύνη των διεθνών κεφαλαιαγορών και των ιδιωτών επενδυτών στις προοπτικές και τη στρατηγική της Εταιρείας», τόνισε για την έκδοση ο διευθύνων σύμβουλος του ομίλου Γιάννης Κωστόπουλος.

Σύμφωνα με τον κ. Κωστόπουλο η έκδοση εντάσσεται στο πλαίσιο της στρατηγικής της εταιρείας για διαφοροποίηση του χρηματοδοτικού μίγματος και τη μείωση του χρηματοοικονομικού κόστους, καθώς και τη μετατροπή μέρους του δανειακού χαρτοφυλακίου σε δολάρια.

«Το ύψος της ζήτησης, η ταχύτητα ολοκλήρωσης της διαδικασίας βιβλίου προσφορών και η συμμετοχή επενδυτών υψηλής ποιότητας, αποδεικνύουν τη δυνατότητα της εταιρείας να διευρύνει περαιτέρω τις πηγές χρηματοδότησής της», πρόσθεσε ο κ. Κωστόπουλος.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.