ΕΛΛΑΔΑ

Στον «Ευαγγελισμό»

Πέταξαν ασθενή έξω από χειρουργείο επειδή δεν είχε να πληρώσει

Εκτός χειρουργείου οδηγήθηκε ανασφάλιστος 54χρονος καρδιοπαθής, λίγο πριν την έναρξη επέμβασης, καταγγέλλει το Μητροπολιτικό Κοινωνικό Ιατρείο Ελληνικού (ΜΚΙΕ).

Αλγεινή εντύπωση προκαλεί περιστατικό το οποίο σημειώθηκε στον «Ευαγγελισμό» και το οποίο αφορά σε 54χρονο άνεργο και ανασφάλιστο, με βαριάς μορφής καρδιοπάθεια, ο οποίος χρειάζεται άμεση τοποθέτηση απινιδωτή.

Την ώρα που ο Υπουργός Υγείας επιμένει ότι οι ανασφάλιστοι πολίτες δεν αντιμετωπίζονται διαφορετικά από το Σύστημα Υγείας και ενώ σχεδιάζονται δράσεις για την πλήρη φαρμακευτική τους κάλυψη, σύμφωνα με το ΜΚΙΕ και την επώνυμη καταγγελία που δέχθηκαν, η οποία επιβεβαιώνεται και από κοινωνική λειτουργό, την περασμένη εβδομάδα ο 54χρονος ανασφάλιστος πετάχτηκε έξω από το χειρουργείο, επειδή δεν διέθετε βιβλιάριο πρόνοιας.

Σύμφωνα με το virus.com.gr, ο ασθενής εισήχθη, μετά από πολλές προσπάθειες στο ΓΝ «Ευαγγελισμός», όπου και χρειάστηκε η επιμονή των θεράποντων ιατρών του ασθενή για να δεχθεί το νοσοκομείο να προχωρήσει στην επέμβαση, χωρίς βιβλιάριο της πρόνοιας, για το οποίο ο 54χρονος ήταν έτοιμος να υποβάλλει υπεύθυνη δήλωση ότι θα το προσκομίσει.

Ωστόσο, την ώρα που ο ασθενής είχε εισαχθεί στην αίθουσα του χειρουργείου, ξυρισμένος και με τον ορό στο χέρι, «μπαίνει μέσα ο υπεύθυνος λογιστηρίου του νοσοκομείου και υποχρεώνει τους γιατρούς να διακόψουν την διαδικασία, γιατί έπρεπε ο ασθενής να προσκομίσει πρώτα βιβλιάριο της πρόνοιας», όπως αναφέρει το ΜΚΙΕ.

Άγνωστο είναι ποια θα είναι η τύχη του ασθενούς έως ότου εκδοθεί το βιβλιάριο πρόνοιας, ενώ τα μέλη του ΜΚΙΕ ζητούν την άμεση εισαγωγή του ασθενούς και αναρωτώνται «πως είναι δυνατόν ο υπεύθυνος λογιστηρίου να εισβάλει σε χειρουργείο και να ματαιώνει επέμβαση που είχαν κρίνει οι γιατροί ότι έπρεπε να γίνει άμεσα διότι κινδύνευε η ζωή του αρρώστου».

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.