ΕΛΛΑΔΑ

Τα κατάσχεσε το ΣΔΟΕ

Πίσω από τραπέζια και καρέκλες έκρυβαν εκατομμύρια λαθραία τσιγάρα

Μεγάλη ποσότητα λαθραίων τσιγάρων εντόπισε και κατέσχεσε κλιμάκιο του ΣΔΟΕ στο Ε' Τελωνείο Πειραιά.

Συγκεκριμένα, εντοπίστηκαν σε κοντέινερ που προερχόταν από την Ινδονησία 900 χαρτοκιβώτια με 9.000.000 τεμάχια τσιγάρα μάρκα RGD.

Μετά από καταγγελία, εντόπισαν και κατέσχεσαν στο λιμάνι του Πειραιά μεγάλες ποσότητες καπνικών σε ένα εμπορευματοκιβώτιο που προερχόταν από την Ινδονησία με δηλωθέν εμπόρευμα στα φορτωτικά έγγραφα σετ τραπέζια με καρέκλες, τα οποία αποτελούσαν και μέρος του φορτίου στο έμπροσθεν τμήμα του εμπορευματοκιβωτίου, «τάπα».

Στον έλεγχο που διενεργήθηκε διαπιστώθηκε ότι το εμπορευματοκιβώτιο περιείχε 900 χαρτοκιβώτια ήτοι 9.000.000 τεμ. τσιγάρα μάρκας R.G.D. και 40 χαρ/τια σετ τραπεζαρίας (1 τραπέζι & 4 καρέκλες).

Οι διαφυγόντες δασμοί ανέρχονται στο ποσό του 1.598.121,49 ευρώ.

Η έρευνα συνεχίζεται για τον εντοπισμό των παραληπτών, των οποίων τα στοιχεία επί των φορτωτικών εγγράφων είναι πλαστά.

Επίσης, σε δεύτερη επιχείρηση που διεξήχθη από το ΣΔΟΕ στην περιοχή του Ασπρόπυργου, εντοπίστηκε φορτίο τεσσάρων παλλετών αποτελούμενο από μαρμάρινες πλάκες δαπέδου, έτοιμο να αποσταλεί στην Αγγλία οδικώς, μέσω εταιρείας ταχυμεταφορών.

Το φορτίο των μαρμάρινων πλακών ήταν έτσι διασκευασμένο που δημιουργούσε τέσσερις ειδικά διαμορφωμένες κρύπτες (οι μαρμάρινες πλάκες ήταν κολλημένες στο εξωτερικό μέρος) που στο εσωτερικό τους αποκρύβονταν περίπου 729.400 τεμ. τσιγάρα μάρκας GOLD MOUNT.

Οι διαφυγόντες δασμοί ανέρχονται περίπου στο ποσό των 170.000 ευρώ.

 

 

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.