ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στόχος η «εικόνα νίκης»

Ποντάρει στις συγκεντρώσεις ο ΣΥΡΙΖΑ

Στις κεντρικές προεκλογικές συγκεντρώσεις στρέφει την προσοχή του ο ΣΥΡΙΖΑ, καθώς ο Αλέξης Τσίπρας και οι συνεργάτες του εκτιμούν πως αν οι ανοιχτές συγκεντρώσεις του κόμματος είναι μαζικές, τότε μπορεί να αποτελέσουν «ενέσεις» για τη δυναμική του ΣΥΡΙΖΑ στις αυτοδιοικητικές εκλογές, αλλά και στις Ευρωεκλογές.

Του Γιώργου Μελιγγώνη

Ήδη, στην Κουμουνδούρου διεξάγεται μεγάλη κινητοποίηση για σήμερα το βράδυ, που προγραμματίζεται η κεντρική συγκέντρωση του κόμματος για τις αυτοδιοικητικές εκλογές. Ο Αλέξης Τσίπρας θα μιλήσει στην πλατεία Δημαρχείου (Κοτζιά), ενώ τον λόγο θα λάβουν και η υποψήφια περιφερειάρχης Αττικής με τη «Δύναμη Ζωής», Ρένα Δούρου, αλλά και ο υποψήφιος δήμαρχος Αθηναίων με την «Ανοιχτή Πόλη», Γαβριήλ Σακελλαρίδης.

Στόχος του Αλέξη Τσίπρα είναι να φανεί ότι ο ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να γεμίσει πλατείες, σε αντιδιαστολή, μάλιστα, με την επιλογή όλων των άλλων κομμάτων να διοργανώνουν κλειστές συγκεντρώσεις σε αίθουσες ξενοδοχείων. «Εμείς είμαστε το μόνο κόμμα που κάνει ανοιχτές συγκεντρώσεις και δεν φοβάται τον λαό», επισήμανε, εξάλλου, και προχθές, στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1 ο Αλέξης Τσίπρας, «καρφώνοντας» κυρίως τον πρωθυπουργό.

Η εικόνα που θα εκπέμψει η σημερινή συγκέντρωση είναι κρίσιμη για την Κουμουνδούρου, καθώς η αξιωματική αντιπολίτευση ποντάρει τα πολιτικά ρέστα της στην υποψηφιότητα της Ρένας Δούρου στην περιφέρεια Αττικής, με κορυφαία στελέχη του κόμματος να εκτιμούν ότι είναι πιθανότατο να καταφέρει να πάρει τελικά την περιφέρεια. Παράλληλα, αντίστοιχη αισιοδοξία υπάρχει και για την επίδοση του Γαβριήλ Σακελλαρίδη, καθώς η Κουμουνδούρου ελπίζει ότι θα καταφέρει να υπερσκελίσει τον Άρη Σπηλιωτόπουλο και να πάρει το εισιτήριο για τον δεύτερο γύρο.

Η «μητέρα των μαχών»

Παράλληλα, στην αξιωματική αντιπολίτευση γίνεται κινητοποίηση και για μία ακόμη συγκέντρωση: αυτή της ερχόμενης Πέμπτης, στην πλατεία Ομονοίας. Ο ΣΥΡΙΖΑ θέλει πάση θυσία να γεμίσει την μεγάλη πλατεία -στην οποία είχε κάνει και την συγκέντρωση το 2012- προκειμένου η εικόνα να δώσει αέρα στα πανιά του κόμματος.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.