Β‘ ΓΥΡΟΣ/ ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ 2014

Πως θα ρυθμιστεί η ροή τους

Πότε και πως θα βγουν τα αποτελέσματα των εκλογών

Στις 22:00 της Κυριακής αναμένεται η πρώτη εκτίμηση για τα αποτελέσματα των ευρωεκλογών, όπως δήλωσαν οι εκπρόσωποι της Singular Logic κατά την ενημερωτική συνέντευξη Τύπου στο υπουργείο Εσωτερικών την Πέμπτη.

Όπως επισήμαναν, έχει ζητηθεί από το 60% των 4.900 εκλογικών τμημάτων που συμμετέχουν στο σύστημα ασφαλούς μετάδοσης αποτελεσμάτων (SRT) να δώσουν προτεραιότητα, κατά την καταμέτρηση, στα ψηφοδέλτια των ευρωεκλογών. Από τα υπόλοιπα τμήματα που συμμετέχουν στο σύστημα, από το 20% ζητήθηκε να δώσει προτεραιότητα στις δημοτικές και από το 20% στις περιφερειακές εκλογές.

Για τις αυτοδιοικητικές εκλογές, είπαν, δεν πρόκειται να υπάρξει ασφαλής εκτίμηση στη διάρκεια της νύχτας. Τα αποτελέσματα θα αρχίσουν να ρέουν κανονικά μετά τις 19:00, οπότε κλείνουν οι κάλπες. Για τα αποτελέσματα των ευρωεκλογών, θα είναι δυνατή μια πρώτη εκτίμηση στις 22:00, εφόσον οι αντιπρόσωποι καταφέρουν να πείσουν τους εναγωνίως αναμένοντες υποψήφιους τοπικούς άρχοντες ότι θα πρέπει να γίνει, πρώτα, καταμέτρηση των ψηφοδελτίων για τις ευρωεκλογές.

Σε ό,τι αφορά τη σταυροδοσία για τις ευρωεκλογές, ανακοινώθηκε ότι έχει γίνει προετοιμασία προκειμένου το υπουργείο Εσωτερικών σε συνεργασία με τη Singular, να μπορέσουν να παραδώσουν στη ροή των αποτελεσμάτων, τη σταυροδοσία των υποψηφίων ευρωβουλευτών αλλά και οριστικά στοιχεία για τα ελληνικά κόμματα που εκλέγονται στο Ευρωκοινοβούλιο έως τη Δευτέρα το βράδυ.

Συνολικά, στις ευρωεκλογές συμμετέχουν 40 κόμματα. Αρχικά είχαν δηλώσει συμμετοχή 43 κόμματα, από τα οποία, στην πορεία, τα τρία δήλωσαν ότι τελικά δεν θα συμμετέχουν, ενώ ένα τέταρτο επέλεξε να τυπώσει μόνο του ψηφοδέλτια. Τα κόμματα «Εθνική Αυγή», «Ελευθερία» και «Χαρίζω Οικόπεδα» δεν θα συμμετάσχουν τελικά στις εκλογές.

Το κόμμα «Ντεπ» (DEP- Κόμμα Ισότητας, Ειρήνης και Φιλίας), της τουρκογενούς μουσουλμανικής μειονότητας της Θράκης που υποστηρίζεται από το τουρκικό Γενικό Προξενείο Κομοτηνής, αρνήθηκε να ακολουθήσει τη συνήθη οδό της εκτύπωσης των ψηφοδελτίων με ευθύνη του υπουργείου Εσωτερικών και χρησιμοποίησε τη δυνατότητα που δίνει ο νόμος για δική του εκτύπωση ψηφοδελτίων.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα της εφημερίδας «Ελεύθερος Τύπος», το κόμμα θα μοιράσει ψηφοδέλτια μόνο σε Θράκη, Ανατολική Μακεδονία, Ρόδο, Κω και μεγάλα αστικά κέντρα όπου διαμένει τουρκογενής μουσουλμανική μειονότητα.

Συνολικά, σε αυτή τη δεύτερη Κυριακή για τις αυτοδιοικητικές εκλογές και μοναδική για τις ευρωεκλογές, στα 22.561 εκλογικά τμήματα της χώρας οι πολίτες θα κληθούν να ψηφίσουν για 40 κόμματα και 1.251 υποψηφίους στις ευρωεκλογές, για 211 δήμους και 422 συνδυασμούς στις δημοτικές, για 12 Περιφέρειες και 24 συνδυασμούς στις περιφερειακές εκλογές.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.