ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στα χαρακώματα ΔΗΜΑΡ-ΠΑΣΟΚ

Προεκλογική «φωτιά» στην Κεντροαριστερά λόγω… Βενιζέλου

Σοβαρές πολιτικές παρενέργειες δημιούργησε το εκβιαστικό δίλημμα Βενιζέλου για τις Ευρωεκλογές («αν αποδοκιμαστεί η Ελιά, δεν υπάρχει κυβέρνηση»). Εκτός από τη δυσφορία στο Μέγαρο Μαξίμου για την προεκλογική τακτική του προέδρου του ΠΑΣΟΚ, εμφύλιος ξέσπασε και στον χώρο της Κεντροαριστεράς, με φόντο την κάλπη της 25ης Μαΐου.

Χαριλάου Τρικούπη και Αγίου Κωνσταντίνου διαγκωνίζονται για την πρωτοκαθεδρία στο χώρο της Κεντροαριστεράς, καθώς μετά την δημοσκοπική καθίζηση του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος και Φώτης Κουβέλης γνωρίζουν πως ανάλογος με τα ποσοστά που θα πάρουν στις Ευρωεκλογές θα είναι και ο ρόλος-λόγος τους στη μετεκλογική συζήτηση περί την ανασυγκρότηση της Κεντροαριστεράς. 

«Μονταζιέρα»

Εξάλλου, ο Φώτης Κουβέλης δεν έχει κρύψει σε συνομιλητές του την οργή του για τον προεκλογικό εκβιασμό Βενιζέλου, αλλά και την εκτίμησή του πως η «απειλή» του προέδρου του ΠΑΣΟΚ θα γυρίσει μπούμερανγκ στη Χαριλάου Τρικούπη.

Πάντως, χθες, το ΠΑΣΟΚ έριξε λάδι στη φωτιά της αντιπαράθεσης, αλλοιώνοντας δηλώσεις της υποψήφιας με τη ΔΗΜΑΡ ευρωβουλευτού Μαριλένας Κοππά. Η κ. Κοππά, μιλώντας στο euractiv.gr και ερωτηθείσα για την προεκλογική στρατηγική του προέδρου του ΠΑΣΟΚ, είχε υπογραμμίζει ότι ο Ευάγγελος Βενιζέλος όχι μόνο δεν μπορεί να ενοποιήσει τον κεντροαριστερό χώρο στην Ελλάδα, αλλά «ούτε καν το ίδιο του το κόμμα» και πρόσθεσε πως το σύνθημα «ψηφίστε μας για να μείνει ο Σαμαράς και ο Βενιζέλος στην κυβέρνηση είναι αυτοκτονικό». «Όποιος θέλει Σαμαρά, θα ψηφίσει ΝΔ και όχι δεκανίκια», είχε καταλήξει η υποψήφια ευρωβουλευτής με τη ΔΗΜΑΡ.

Ωστόσο, η Χαριλάου Τρικούπη, υιοθετώντας τακτική «μονταζιέρας», αλλοίωσε τις δηλώσεις της ευρωβουλευτού και την κατηγόρησε ότι… καλεί τους ψηφοφόρους να ψηφίσουν κατευθείαν Σαμαρά. Μάλιστα, ο εκπρόσωπος Τύπου του Κινήματος, Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος, σχολίασε σχετικά: «η κ. Κοππά καλεί τους ψηφοφόρους της Ελιάς να ψηφίσουν Σαμαρά! Η ΔΗΜΑΡ και ο Κουβέλης έτσι αντιλαμβάνονται τον προοδευτικό πόλο; Αν όχι ας παρέμβει».

Σήκωσε το γάντι η ΔΗΜΑΡ

Πάντως, η Αγίου Κωνσταντίνου όχι μόνο κάλυψε την ευρωβουλευτή, αλλά σήκωσε και το γάντι του ΠΑΣΟΚ. Ο Φώτης Κουβέλης, μιλώντας χθες το πρωί στο Mega, δήλωσε την απόλυτη συμφωνία του με τις εκτιμήσεις της Μαριλένας Κοππά, ενώ και ο εκπρόσωπος Τύπου της ΔΗΜΑΡ, Χρήστος Μαχαίρας, εξαπέλυσε σκληρή επίθεση στο ΠΑΣΟΚ. ««Οι επαγγελματίες του διχασμού, που έχουν υπογράψει προσύμφωνο παράδοσης της ψήφου των δημοκρατικών πολιτών στον Α. Σαμαρά, δεν δικαιούνται να παραδίδουν μαθήματα ευπρέπειας σε κανέναν. Πόσω, μάλλον, στον Φώτη Κουβέλη. Ευτυχώς, που σε αυτή τη χώρα όλοι γνωριζόμαστε» δήλωσε ο Χρήστος Μαχαίρας.

Πάντως, εκτός του κ. Κωνσταντινόπουλου, η Χαριλάου Τρικούπη επιστράτευσε και τον γραμματέα Επικοινωνίας του ΠΑΣΟΚ, Δημήτρη Καρύδη. «Όταν κάποιος βρίσκεται σε πλήρες αδιέξοδο και πανικό λόγω των επιλογών του, τότε φθάνει στο ανώτατο στάδιο πολιτικής απελπισίας και απρεπείας: καλεί το κόσμο, τα μέλη και τα στελέχη ενός άλλου κόμματος σε αποστασία.

Κρίμα κ Κουβέλη για την ιστορία και τη διαδρομή σας. Η ενωμένη κεντροαριστερά της ευθύνης δεν μπορεί να προκύψει από διχαστικά κηρύγματα»

Σκληρή κόντρα

Όπως και να ‘χει, η σύγκρουση μεταξύ των δύο κομμάτων το περασμένο 48ωρο, δείχνει και την σκληρότητα της μεταξύ τους αντιπαράθεσης, η οποία θα κλιμακωθεί ως τις εκλογές. Ενόσω το ΠΑΣΟΚ δεν κρύβει την πρόθεσή του να πλήξει τη ΔΗΜΑΡ –ακόμη και με τακτικές αλλοίωσης δηλώσεων στελεχών της- ο Φώτης Κουβέλης έχει ζητήσει από τους συνεργάτες του και τα κεντρικά στελέχη του κόμματος «να μην αφήνουν τίποτα αναπάντητο».

 

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.