Β‘ ΓΥΡΟΣ/ ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ 2014

Ποσοστό ρεκόρ

Προβάδισμα του ξενοφοβικού UKIP στη Βρετανία

Το ξενοφοβικό-ευρωσκεπτικιστικό κόμμα της Βρετανίας UKIP (Κόμμα της Ανεξαρτησίας του Ηνωμένου Βασιλείου) πήρε την πρωτιά στη Βρετανία με ποσοστό ρεκόρ.

Το αντιευρωπαϊκό Κόμμα Ανεξαρτησίας του Ηνωμένου Βασιλείου (UKIP) καταλαμβάνει την πρώτη θέση στις ευρωεκλογές, ξεπερνώντας τα ποσοστά των τριών παραδοσιακών κομμάτων, σύμφωνα με τα αποτελέσματα στις 8 από τις 12 περιφέρειες που δόθηκαν στη δημοσιότητα αργά απόψε.

Σε αυτό το στάδιο το UKIP συγκεντρώνει ποσοστό 29%, καταγράφοντας ιστορικό υψηλό, και καταλαμβάνει 18 έδρες, μπροστά από τους Συντηρητικούς, που εξασφαλίζουν 13 έδρες στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο αφού έλαβαν το 23,9% των ψήφων. Οι Εργατικοί περιορίζονται επίσης σε 13 έδρες αφού συγκέντρωσαν ένα 23,8% των ψήφων.

Για «ιστορικό σεισμό» κάνει λόγο ο ηγέτης του ξενοφοβικού κόμματος Νάιτζελ Φάρατζ αναφερόμενος στην νίκη της παράταξής του. «Το UKIP θα κερδίσει τις εκλογές, και ναι, θα είναι ένας σεισμός γιατί ποτέ έως τώρα στην ιστορία της βρετανικής πολιτικής ένα κόμμα αντίστασης δεν έχει βγει νικητής στις εθνικές εκλογές»

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.