ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ο ΣΥΡΙΖΑ επιδιώκει «αποσταθεροποίηση»

Σαμαράς: «Οι εκλογές να δώσουν σταθερότητα στον τόπο»

Ο πρωθυπουργός, στο πλαίσιο της περιοδείας του στην περιοχή της Λαμίας, κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ ότι εκλογικός στόχος του είναι να προσπαθήσει με αυτές τις ευρωεκλογές να ρίξει την κυβέρνηση και να δημιουργήσει πολιτική αστάθεια στον τόπο.

Όπως ανέφερε ο Αντώνης Σαμαράς, «αυτός είναι κίνδυνος τεράστιος, ουσιαστικός, γιατί τις εκλογές τις βλέπουν ως μοχλό αποσταθεροποίησης του τόπου. Κι εγώ τις εκλογές τις βλέπω ως μοχλό σταθεροποίησης του τόπου. Ως ακόμα ένα βήμα μπροστά, το οποίο πρέπει να το κάνουμε με σταθερότητα, με σοβαρότητα, για αυτό το οποίο λέγεται Ανάπτυξη. Γιατί μόνο η Ανάπτυξη δίνει λύση σε όλα τα προβλήματα, τα οποία υπάρχουν».

Παράλληλα, ο κ. Σαμαράς κάλεσε τους πολίτες να πάρουν ξεκάθαρη θέση πάνω σε αυτό το θέμα «θέλουν τις εκλογές ως μοχλό σταθερότητας ή ως μοχλό αποσταθεροποίησης; Αναλογίζονται τους κινδύνους, αν γίνει το δεύτερο; Και οφείλουν να γνωρίζουν για τη δική μας την πλευρά τα θετικά και τα σίγουρα. Μπορεί να είναι μικρά τα βήματα αλλά είναι σίγουρα, σταθερά προς την Ελπίδα μιας Ελλάδας, η οποία όχι απλά πλέον αναπνέει αλλά μπορεί να κάνει το μεγάλο άλμα προς τα μπρος. Κι αυτό είναι το μεγάλο ζητούμενο».

Επομένως, πρόσθεσε ο κ. Σαμαράς, «οι εκλογές αυτές, αντιλαμβάνομαι ότι πολλές φορές σε κάνουν να σκέφτεσαι προηγούμενες- αν θέλετε- δυσφορίες, που υπήρξαν, αλλά ταυτόχρονα για τους ανθρώπους οι οποίοι έχουν κριτήριο την Ελλάδα, την Πατρίδα, η απάντηση είναι πολύ εύκολη: Οι εκλογές να δώσουν σταθερότητα στον τόπο και όχι να πάμε σε διαδικασίες οι οποίες θα θέσουν τον τόπο σε κίνδυνο».

Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε επίσης στη «Νέα Ελλάδα», μιλώντας σε εκδήλωση γυναικών.

«Νέα Ελλάδα δεν είναι εκείνοι που θέλουν να μας επιστρέψουν στο τέλμα από το οποίο μόλις με επιτυχία ξεκολλήσαμε. Νέα Ελλάδα δεν είναι η προστασία των προνομίων που είχαν οι λίγοι, οι επιτήδειοι, σε βάρος των πολλών. Νέα Ελλάδα δεν είναι οι συντεχνίες που με την ευκολία που ανάβει κανείς το τσιγάρο του, αυτοί κραυγάζουν αιτήματα, αλλά η Πολιτεία που σέβεται και αποκαθιστά δικαιώματα. Και το κυριότερο, Νέα Ελλάδα δεν είναι εκείνοι οι οποίοι διαιρούν, χωρίζουν τους Έλληνες», ανέφερε ο κ. Σαμαράς.

Ο ίδιος πρόσθεσε πως « Νέα Ελλάδα είναι εκείνοι οι οποίοι ξέρουν την αξία που αποκτούν οι Έλληνες όταν είναι ενωμένοι! Και Νέα Ελλάδα είναι αυτοί που φέρνουν επενδύσεις, για να δουλέψουν τα παιδιά μας, τα παιδιά σας. Όχι αυτοί που τις διώχνουν! Είναι αυτοί που δημιουργούν εισόδημα, πλούτο, θέσεις εργασίας και ευκαιρίες για τον καθένα. Όχι αυτοί οι οποίοι μέλημά τους, στόχο τους, τρόπο πολιτικό, έχουν να κερδοσκοπούν πάνω στα δεινά του κόσμου. Νέα Ελλάδα είναι αυτό το οποίο θέλουμε να οικοδομήσουμε, πέρα από τη μιζέρια, πέρα από την κρίση, πέρα από το διχασμό! Είναι Αξιοπρέπεια και Αξιοσύνη. Ανάπτυξη με Ανταγωνιστικότητα και Δικαιοσύνη. Αυτό είναι Νέα Ελλάδα!».

Ο πρωθυπουργός εξέφρασε, επίσης, τη βεβαιότητα ότι οι υποψήφιοι που υποστηρίζονται από τη ΝΔ για την περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας και το δήμο της Λαμίας θα κερδίσουν τη μάχη των εκλογών, απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου.

Συγκεκριμένα ο κ. Σαμαράς δήλωσε: «Θέλω, πρώτα απ’ όλα, να συγχαρώ τον υποψήφιο για Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδος και νυν πετυχημένο Δήμαρχο Καρπενησίου τον Κώστα Μπακογιάννη, ο οποίος έχει καταθέσει ένα πρόγραμμα κοστολογημένο, ολοκληρωμένο, το οποίο αποδεικνύει ότι φροντίζει την Ανάπτυξη του τόπου. Κι είμαι βέβαιος ότι θα πετύχει, όπως έχει πετύχει, άλλωστε, στο να κάνει ένα συνδυασμό, ο οποίος ενώνει ολόκληρη την κοινωνία πέρα και πάνω από κόμματα, αν και ο ίδιος δεν έχει αρνηθεί την ιδεολογική του ταυτότητα.

Του εύχομαι καλή επιτυχία και είμαι σίγουρος πως θα πάει πολύ καλά, όπως είμαι βέβαιος ότι θα εκλεγεί, επίσης, Δήμαρχος και πάλι στη Λαμία ο Γιώργος Κοτρωνιάς, παλιός φίλος μου, με τον οποίο μας συνδέουν κοινοί αγώνες και στον οποίο εύχομαι να συνεχίσει, έμπειρoς πλέον, αυτή την σπουδαία εξέλιξη, που δίνει στην πόλη της Λαμίας και να του ευχηθώ κι εκείνου κάθε επιτυχία».

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.