ΚΟΣΜΟΣ

Πολεμικό κλίμα στη Λιβύη

Σφοδρές μάχες στη Βεγγάζη

Εκρήξεις και πυροβολισμοί ακούγονταν για περισσότερο από μία ώρα κατά τις πρώτες πρωινές ώρες στη Βεγγάζη της Λιβύης μεταξύ των κυβερνητικών και των ισλαμιστών. Οι ειδικές δυνάμεις του στρατού μετέφεραν οχήματα στον τόπο των μαχών, κοντά στη έδρα των δυνάμεων ασφαλείας της πόλης.

Σφοδρές μάχες ξέσπασαν σήμερα ανάμεσα στο στρατό της Λιβύης και μια πολιτοφυλακή στην ανατολική πόλη της Βεγγάζης, έγινε γνωστό από κατοίκους. Πυροβολισμοί και εκρήξεις ακούγονταν για περισσότερο από μία ώρα κατά τις πρώτες πρωινές ώρες. Οι ειδικές δυνάμεις του στρατού μετέφεραν οχήματα στον τόπο των μαχών, κοντά στη έδρα των δυνάμεων ασφαλείας της πόλης, δήλωσαν κάτοικοι.

Η ταυτότητα του εχθρού δεν έγινε αμέσως γνωστή, είπαν οι κάτοικοι, αν και στην πόλη σημειώνονται συχνά συγκρούσεις ανάμεσα στις δυνάμεις ασφαλείας και τους μαχητικούς ισλαμιστές. Υπάρχουν πληροφορίες για θύματα, όμως αξιωματούχοι της κυβέρνησης και των δυνάμεων ασφαλείας δεν ήταν διαθέσιμοι για να σχολιάσουν.

Οι μάχες ξέσπασαν μερικές ημέρες αφότου ένας καμικάζι βομβιστής ανατίναξε ένα παγιδευμένο μικρό λεωφορείο έξω από στρατόπεδο του λιβυκού στρατού στη Βεγγάζη, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν δύο άνθρωποι και να τραυματισθούν άλλοι δύο. Ήταν η δεύτερη επίθεση καμικάζι από το Δεκέμβριο.

Οι επιθέσεις με παγιδευμένα οχήματα και οι δολοφονίες στρατιωτών και αστυνομικών είναι κάτι συνηθισμένο στη Βεγγάζη, όπου οι στρατιώτες συγκρούονται τακτικά με μαχητές της ισλαμιστικής οργάνωσης Άνσαρ Αλ Σαρία, η οποία θεωρείται τρομοκρατική από την Ουάσινγκτον.

Οι περισσότερες χώρες έχουν κλείσει τα προξενεία τους στη Βεγγάζη και ορισμένες ξένες αεροπορικές εταιρείες έχουν σταματήσει τις πτήσεις εκεί από το Σεπτέμβριο του 2012, όταν ο Αμερικανός πρεσβευτής και άλλοι τρεις Αμερικανοι είχαν σκοτωθεί από επίθεση μαχητικών ισλαμιστών.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.