ΕΛΛΑΔΑ

Διαμαρτυρία στο κέντρο της Θεσσαλονίκης

Συνεχίζουν τον αγώνα τους οι σχολικοί φύλακες

Συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας πραγματοποίησαν το βράδυ στο κέντρο της Θεσσαλονίκης εκπαιδευτικοί, σχολικοί φύλακες, που συνεχίζουν τις διαμαρτυρίες για τις διαθεσιμότητες, ενώ μέλη επιτροπών αλληλεγγύης διαδήλωσαν για το θάνατο των ανθρακωρύχων στην Τουρκία.

Οι εκπαιδευτικοί συγκεντρώθηκαν αρχικά στην πλατεία Λευκού Πύργου και στη συνέχεια πραγματοποίησαν πορεία μέχρι την πλατεία της ΧΑΝΘ, όπου είχαν συγκεντρωθεί σχολικοί φύλακες. Την ώρα εκείνη στις εγκαταστάσεις της ΔΕΘ ο πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς, πραγματοποιούσε την προεκλογική του ομιλία και σε κάποια στιγμή οι διαδηλωτές επιχείρησαν να προσεγγίσουν την κεντρική είσοδο των εγκαταστάσεων, αλλά παρεμποδίστηκαν από αστυνομικές δυνάμεις, χωρίς να σημειωθούν επεισόδια.

Νωρίτερα, με πρωτοβουλία της Επιτροπής Αλληλεγγύης για τους Πολιτικούς Κρατούμενους από την Τουρκία και το Κουρδιστάν, πραγματοποιήθηκε στην Καμάρα συγκέντρωση διαμαρτυρίας για το θάνατο των ανθρακωρύχων και στη συνέχεια πορεία μέχρι το τουρκικό προξενείο. Και εκεί αστυνομικές δυνάμεις δεν τους επέτρεψαν να πλησιάσουν το κτίριο, ενώ λίγη ώρα αργότερα οι διαδηλωτές κατέληξαν στην περιοχή του Λευκού Πύργου, όπου ενώθηκαν με εκπαιδευτικούς και σχολικούς φύλακες που είχαν αποχωρήσει από τη ΔΕΘ.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.