ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Για μισθούς – θέσεις εργασίας

Σκληρές οι διαπραγματεύσεις εργαζόμενων – Alpha Bank

Δύο είναι τα κορυφαία ζητήματα που έχουν τεθεί στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων μεταξύ του Συλλόγου των εργαζομένων στην Alpha Bank και της διοίκησης της Τράπεζας.

Οι διαπραγματεύσεις διαρκούν ήδη ένα μήνα και τα δύο κορυφαία ζητήματα για τις εργασιακές σχέσεις είναι: ο οργανισμός προσωπικού της Τράπεζας και η επιχειρησιακή συλλογική σύμβαση που λήγει 31.5.2014.

Σύμφωνα με τους εργαζόμενους, η Συλλογική διαπραγμάτευση είναι επίπονη και η προσπάθεια του Συλλόγου για την προάσπιση των θέσεων εργασίας στην Τράπεζα και του δικαιώματος για υπογραφή συλλογικών συμβάσεων (μολονότι το υφιστάμενο νομικό πλαίσιο μετά την ισχύ των μνημονίων έχει απολύτως ενδυναμώσει το διευθυντικό δικαίωμα του εργοδότη), αποτελεί κυρίαρχο στόχο. Σε ανακοίνωσή του ο Σύλλογος προσωπικού τονίζει ότι δεν δέχεται καμία απολύτως μείωση των αποδοχών, όπως αυτές έχουν κατοχυρωθεί και από την τελευταία επιχειρησιακή σύμβαση που λήγει στις 31/5/2014.

Παράλληλα, οι εργαζόμενοι ζητούν από την Τράπεζα τη συνέχιση της συλλογικής διαπραγμάτευσης για την ΕΣΣΕ και τον Οργανισμό Προσωπικού.

 

 

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.