ΚΟΣΜΟΣ

«Συμπεριφέρεται σαν τον Χίτλερ»

Στέμμα κατά Πούτιν

Με τον Αδόλφο Χίτλερ παρομοίασε τον Ρώσο πρόεδρο, Βλαντίμιρ Πούτιν, ο πρίγκιπας Κάρολος, στη διάρκεια συζήτησης που είχε με μία εθελόντρια στο Μουσείο Μετανάστευσης στον Καναδά, όπου πραγματοποιεί τετραήμερη επίσκεψη, σύμφωνα με τον βρετανικό Τύπο.

Το σχόλιο αυτό φέρεται να έκανε ο Κάρολος σε δεξίωση στο μουσείο προς τιμήν των βετεράνων του Δεύτερου Παγκοσμίου Πολέμου.

«Και τώρα ο Πούτιν κάνει ό,τι ακριβώς έκανε ο Χίτλερ», λέγεται ότι είπε ο πρίγκιπας στην εθελόντρια του μουσείου Μαριέν Φέργκιουσον, η οποία στα 13 της χρόνια κατέφυγε στον Καναδά μαζί με την εβραϊκή της οικογένεια.

Εκπρόσωπος του πρίγκιπα δήλωσε: «Δεν σχολιάζουμε ιδιωτικές συνομιλίες. Ήταν μία ιδιωτική συνομιλία σε μία δεξίωση για τους βετεράνους του πολέμου».

Η εφημερίδα Daily Mail έγραψε ότι η Φέργκιουσον είπε: «Είχα ολοκληρώσει την παρουσίαση της έκθεσης και μιλήσαμε για την οικογένειά μου και για το πως βρέθηκα στον Καναδά. Ο πρίγκιπας τότε είπε "Και τώρα ο Πούτιν συμπεριφέρεται ακριβώς σαν τον Χίτλερ". Πρέπει να πω ότι συμφωνώ μαζί του και είμαι σίγουρη ότι πολύς κόσμος συμφωνεί. Εξεπλάγην που προέβη σε αυτά τα σχόλια καθώς γνωρίζω ότι (τα μέλη της βασιλικής οικογένειας) δεν πρέπει να λένε τέτοια πράγματα αλλά ήταν από καρδιάς και ειλικρινές».

Ο Κάρολος εξήρε τη συμβολή του Καναδά στη νίκη των συμμάχων στον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο την Δευτέρα, πρώτη ημέρα της επίσκεψής του στη χώρα συνοδευόμενος από την σύζυγό του δούκισσα της Κορνουάλης.

Όπως έγραψε η Guardian, η επίσκεψη πριν από λίγες μέρες στην Εσθονία του νεότερου γιου του Καρόλου, του πρίγκιπα Χάρι, χαρακτηρίστηκε από πολλούς σχολιαστές ένδειξη της δυτικής στήριξης. Ο Χάρι, μάλιστα, συναντήθηκε με Εσθονούς, Βρετανούς και Αμερικανούς στρατιώτες που συμμετέχουν σε μεγάλη ΝΑΤΟϊκή άσκηση.

Μετά την προσάρτηση της Κριμαίας στη Ρωσία τον Μάρτιο, σχολιάζει το BBC, ο Ρώσος πρόεδρος έχει δεχτεί έντονες επικρίσεις.

Η πρώην υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Χίλαρι Κλίντον συνέκρινε κι εκείνη τον Πούτιν με τον Χίτλερ τον Μάρτιο, όταν η Ρωσία ξεκίνησε να εκδίδει διαβατήρια για τους Ουκρανούς πολίτες.

«Τώρα, αν αυτό θυμίζει κάτι, είναι ό,τι έκανε ο Χίτλερ τη δεκαετία του 30», είχε πει η Κλίντον.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.