ΚΟΣΜΟΣ

Είχε στενές σχέσεις με τη μαφία

Στη φυλακή στενός συνεργάτης του Καβαλιέρε

Στενός συνεργάτης και φίλος του Σίλβιο Μπερλουσκόνι καταδικάστηκε σε επτά χρόνια φυλάκιση για στενές σχέσεις με τη μαφία.

Ο λόγος για τον πρώην  γερουσιαστή του κεντροδεξιού κόμματος Φόρτσα Ιτάλια, Μαρτσέλο Ντελ΄Ούτρι,  την ποινή σε βάρος του οποίου επιβεβαίωσε ο ιταλικός Άρειος Πάγος. Με τον τρόπο αυτό, επιβάλλεται η ίδια ακριβώς ποινή φυλάκισης που είχε αποφασίσει και το εφετείο του Παλέρμο της Σικελίας, πριν από ένα χρόνο.

Σύμφωνα με τους Ιταλούς ανώτατους δικαστές ο στενός αυτός φίλος και συνεργάτης του Σίλβιο Μπερλουσκόνι «είχε αδιάκοπες επαφές με την Κόζα Νόστρα από το 1974 μέχρι το 1992».

Δημοσιεύματα αναφέρουν πως ο πρώην γερουσιαστής λειτούργησε ως μεσάζοντας ανάμεσα στην μαφία της Σικελίας και στον Μπερλουσκόνι, ο οποίος, κατά την διάρκεια της χρονικής περιόδου στην οποία γίνεται αναφορά, κατέβαλε στους αρχινονούς τεράστια χρηματικά ποσά.

Ο Μαρτσέλο Ντελλ' Ούτρι συνελήφθη στις 12 του περασμένου Απριλίου στην Βηρυτό, σε πολυτελές ξενοδοχείο. Στην συνέχεια μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο της πρωτεύουσας του Λιβάνου, όπου παραμένει υπό την συνεχή επιτήρηση αστυνομικών. Η Ιταλία έχει ζητήσει την έκδοσή του, αλλά δεν είναι σαφές ποτέ θα μπορέσει να ολοκληρωθεί η όλη διαδικασία

 

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.