Β‘ ΓΥΡΟΣ/ ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ 2014

Συναγερμός στον κομματικό μηχανισμό

«Στοίχημα» Σαμαρά στην Πλατεία

Συγκέντρωση στην πλατεία Συντάγματος προγραμματίζει η Ν.Δ. με στόχο να «κλέψει» τις εντυπώσεις στο φινάλε της προεκλογικής περιόδου.

Όλα για όλα τα παίζει ο Πρωθυπουργός κ.Αντώνης Σαμαράς ενόψει της κρίσιμης εκλογικής αναμέτρησης της προσεχούς Κυριακής, το αποτέλεσμα της οποίας όπως όλα δείχνουν θα καθορίσει τις πολιτικές εξελίξεις.

Σε μία περίοδο που ακόμη και οι συγκεντρώσεις του ΣΥΡΙΖΑ μοιάζουν μάλλον υποτονικές και απαιτείται μεγάλη κινητοποίηση ώστε να εκπέμψουν εικόνα μαζικότητας, ο Πρωθυπουργός αποφάσισε να γυρίσει την πλάτη στα μικρά και ελεγχόμενα ακροατήρια και να επιδιώξει μία συγκέντρωση από τα παλιά στην πλατεία Συντάγματος. Παρά τις εναλλακτικές ιδέες που είχαν κατατεθεί για το Θησείο ή για τον πεζόδρομο της Διον. Αρεοπαγίτου, μπροστά στο Μουσείο Ακρόπολης, ο κ. Σαμαράς και οι συνεργάτες του αναλαμβάνουν το πολιτικό ρίσκο μίας κινητοποίησης που δεν έχει προηγούμενο στην τρέχουσα πολιτική περίοδο.

Η επιτυχία της συγκέντρωσης, εφόσον επιτευχθεί, θα συνιστά μήνυμα για την «αντοχή» της Νέας Δημοκρατίας και θα δημιουργήσει θετικές εντυπώσεις για το κυβερνόν κόμμα.

Ο κ. Σαμαράς, έχοντας πίσω του το Κοινοβούλιο, θα απευθύνει και το τελικό δίλημμα προς τους ψηφοφόρους: αν δηλαδή θα ανταποκριθούν στον, κατά τη ΝΔ, εκβιασμό του ΣΥΡΙΖΑ να μετατρέψει τις ευρωεκλογές σε μοχλό πίεσης για την πτώση της κυβέρνησης ή αν, αντιθέτως, θα δώσουν «ψήφο εμπιστοσύνης» για τη συνέχιση της πορείας εξόδου από την κρίση. Αν θα επιλέξουν «σταθερά βήματα μπροστά», όπως και το σύνθημα της ΝΔ, ή το ρίσκο της επιστροφής στον εφιάλτη.

Η κατακλείδα του κ. Σαμαρά δεν θα είναι άλλη από το περιεχόμενο και του πιο πρόσφατου τηλεοπτικού σποτ του κόμματος: «εσείς κρατάτε το μέλλον της χώρας στα χέρια σας».

Την ίδια στιγμή, όμως, ο στόχος της κινητοποίησης του μηχανισμού, σε μία περίοδο που οι πολίτες απέχουν από τις εκδηλώσεις των κομμάτων, συνιστά δύσκολο στόχο και, ως εκ τούτου, προκαλεί προβληματισμό. Διότι εκ των πραγμάτων, όσα σκηνοθετικά τρικ κι αν υιοθετηθούν, το να γεμίσει η πλατεία κάθε άλλο παρά εύκολο είναι, ειδικά από τη στιγμή που οι δύο υποψήφιοι του κόμματος σε Αθήνα και Αττική βρίσκονται εκτός μάχης. Ήδη, πάντως, στον κομματικό μηχανισμό έχει σημάνει συναγερμός, παρά το φόβο που εκφράζουν πολλοί για το τελικό αποτέλεσμα (σ.σ. όλοι θυμούνται την αποκαρδιωτική εικόνα της συγκέντρωσης του ΠΑΣΟΚ πριν τις εκλογές του Ιουνίου 2012 που αποτέλεσε και την τυπική επιβεβαίωση για την πτώση του Κινήματος). Αν θα βγει το στοίχημα του Πρωθυπουργού, θα απαντηθεί σε περίπου 24 ώρες.

 

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.