ΕΛΛΑΔΑ

To 2010

Στο ίδιο λούνα παρκ στη Μυτιλήνη είχε τραυματιστεί 16χρονος

Tον Σεπτέμβριο του 2010 στο ίδιο λούνα παρκ του Ελληνικού που λειτουργούσε στην άκρη της πλαζ «Τσαμάκια» της Μυτιλήνης τραυματίσθηκε σοβαρά στον αυχένα ένας 16χρονος, τότε.

Ο λόγος για μαθητή που νοσηλεύθηκε στο Νοσοκομείο ΚΑΤ της Αθήνας εξαιτίας του τραυματισμού του, στις 5 Σεπτεμβρίου του 2010, ενώ έπαιζε στο λούνα παρκ που είχε εγκατασταθεί μέσα στην πλαζ «Τσαμάκια». Το περιστατικό εξελίχθηκε στις 11:30 το βράδυ όταν ο αδελφός του αναζήτησε το 16χρονο με το που έσβησαν τα φώτα του λούνα παρκ και τον βρήκε χτυπημένο στο κεφάλι. Ο νεαρός μεταφέρθηκε αμέσως στο Νοσοκομείο Μυτιλήνης, από όπου αποφασίστηκε στη συνέχεια η διακομιδή του στο ΚΑΤ Αθηνών όπου και νοσηλεύτηκε, αφού το χτύπημά του στον αυχένα κρίθηκε σοβαρό.

Οι συνθήκες κάτω από τις οποίες διαδραματίστηκε το συμβάν, στην πραγματικότητα δεν ξεκαθαρίστηκαν ποτέ. Σύμφωνα με την Αστυνομία, στην κατάθεση που έδωσε ο αδελφός του νεαρού τραυματία εικαζόταν πως ο αδελφός του τραυματίστηκε όσο έπαιζε στο τραμπολίνο του λούνα παρκ, ενδεχομένως λόγω του ότι έσβησαν τα φώτα στον χώρο. Οι Αρχές συνέλαβαν τότε τον αλλοδαπό υπεύθυνο λειτουργίας του λούνα παρκ, ο οποίος και αφέθηκε ελεύθερος το ίδιο βράδυ με εντολή του εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Μυτιλήνης, αλλά όχι τον ιδιοκτήτη του.

Σύμφωνα με το ΑΜΠΕ, ο συγκεκριμένος τραυματισμός στη Μυτιλήνη δεν ήταν ο πρώτος στη ιστορία του συγκεκριμένου λούνα παρκ. Τον Δεκαπενταύγουστο του 2010 στη Χίο, 20 μέρες πριν το συμβάν στη Μυτιλήνη, το παιχνίδι της «ρόδας» θα μετατρεπόταν σε "εφιάλτη" για τρία ανήλικα παιδιά του νησιού, καθώς η τεράστια ρόδα στην οποία επέβαιναν παρουσίασε πρόβλημα με αποτέλεσμα να ακολουθήσει ελεύθερη πτώση στο έδαφος. Ασθενοφόρο μετέφερε τότε τρεις τραυματίες στο Νοσοκομείο της Χίου. Οι υπεύθυνοι του λούνα παρκ συνελήφθησαν και εναντίον του ιδιοκτήτη ασκήθηκε δίωξη για σωματικές βλάβες από αμέλεια.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.