Β‘ ΓΥΡΟΣ/ ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ 2014

Για ευρωεκλογές και αυτοδιοικητικές

Τι ώρα θα ξέρουμε τους νικητές

Συγκρατημένοι και επιφυλακτικοί είναι δημοσκόποι αλλά και εκπρόσωποι του υπουργείου Εσωτερικών, μετά το φιάσκο των exit polls την προηγούμενη Κυριακή αλλά και με δεδομένο ότι πρόκειται για μια πρωτόγνωρη διαδικασία με τριπλές κάλπες.

Με το κλείσιμο της κάλπης δημοσιοποιήθηκαν τα exit polls με τις εκτιμήσεις για τα αποτελέσματα σε Ευρωεκλογές, Περιφέρεια Αττικής και Δήμο Αθήνας.

Ο υπουργός Εσωτερικών Γιάννης Μιχελάκης ανέφερε ότι «η ροή των αποτελεσμάτων θα είναι συνεχής, ενώ γύρω στις 22:00 υπολογίζεται να υπάρχει η πρώτη ασφαλής εκτίμηση του αποτελέσματος των ευρωεκλογών».

Σύμφωνα με τον ίδιο «παρά το γεγονός ότι για πρώτη φορά στην Ελλάδα είχαμε τριπλές εκλογές, όλα εξελίχθηκαν ομαλά, χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα και χωρίς καθυστερήσεις».

Σύμφωνα με το υπουργείο Εσωτερικών, η Singular Logic θα προχωρήσει επίσης σε εκτίμηση και για τους υποψήφιους ευρωβουλευτές. Σύμφωνα με τη σχετική ενημέρωση η συγκεκριμένη εκτίμηση πρόκειται να βασιστεί στο 20% των στοιχείων που θα έχουν στη διάθεσή τους τα κέντρα του υπουργείου Εσωτερικών στις έδρες των παλιών νομαρχιών σε όλη τη χώρα. Βέβαια, σε αυτή την εκτίμηση θα λαμβάνονται υπ´ όψιν μόνο τα κόμματα που έπιασαν το ποσοστό του 3% και άρα εκλέγουν ευρωβουλευτή.

Η διαδικασία για τη διαμόρφωση της εκτίμησης, όσον αφορά στους ευρωβουλευτές, δεν θα γίνει σήμερα, αλλά θα ξεκινήσει το πρωί της Δευτέρας, ώστε μέχρι το βράδυ της ίδιας ημέρας να υπάρχουν τα πρώτα ασφαλή συμπεράσματα.

Για τις αυτοδιοικητικές εκλογές δεν θα υπάρξει εκτίμηση, καθώς υποστηρίζουν ότι δεν θα υπάρχει ξεκάθαρη εικόνα στη διάρκεια της νύχτας, αφού προτεραιότητα θα δοθεί στις ευρωεκλογές.

Για τα αποτελέσματα των ευρωεκλογών στην υπόλοιπη Ευρώπη, ασφαλή εικόνα θα έχουμε μετά τα μεσάνυχτα.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.