Β‘ ΓΥΡΟΣ/ ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ 2014

Από 28.000 ευρώ

Τι πλήρωσαν τα κανάλια για το exit poll

Χαμηλές προσδοκίες από τα exit poll της ημέρας, καθώς περιορίζονται σε Αθήνα, Αττική και Πειραιά.

«Φτωχό» θα είναι το μενού των προβλέψεων που θα μας προσφέρουν στις 19:00 ακριβώς, με το κλείσιμο της κάλπης δηλαδή, οι δημοσκόποι.

Τα exit polls, που στο παρελθόν αποκτούσαν βαρύτητα αντίστοιχης του ίδιου του αποτελέσματος περιορίζονται φέτος μόνον στο λεκανοπέδιο Αττικής, αφού η συμφωνία των καναλιών με τις εταιρείες δημοσκοπήσεων προβλέπει ότι θα διενεργηθεί έρευνα μόνον στην Αττική.

Ως εκ τούτου, Μέγκα, Αντ1 και Alpha αναμένεται να ανακοινώσουν στις 19:00 τις εκτιμήσεις τους για τη μάχη στο Δήμο Αθηναίων και στην Περιφέρεια ενώ το κανάλι της Κάντζας παρήγγειλε exit poll και για τη... ναυμαχία του Πειραιά.

Το ποσό που θα καταβάλλει κάθε σταθμός για τη δημοσιοποίηση των αποτελεσμάτων της έρευνας είναι 28.000 ευρώ ενώ λίγο παραπάνω θα καταβάλει ο Αlpha λόγω της πρόβλεψης για τον Πειραιά.

Καθώς μέχρι και την τελευταία στιγμή οι φανερές και «μυστικές» δημοσκοπήσεις έδιναν μία εικόνα απόλυτης ρευστότητας εις ότι αφορά το ζευγάρι που θα περάσει στο Β' γύρο στη μάχη της Αθήνας αλλά και εις ότι αφορά την πρωτιά στην Περιφέρεια Αττικής, το exit poll αναμένεται να αποτελέσει το πρώτο δείγμα για το πού πηγαίνουν τα πράγματα. Στη συνέχεια της εκλογικής βραδιάς, τα αποτελέσματα του exit poll θα συνδυαστούν και με τα πρώτα αποτελέσματα από επιλεγμένα εκλογικά κέντρα προκειμένου να υπάρξει πιο ασφαλής πρόβλεψη.

Από πλευράς Υπουργείου Εσωτερικών και της Singular Logic, η πρώτη ασφαλής εκτίμηση για το αποτέλεσμα των εκλογών – και ουσιαστικά η πρώτη για όλη την υπόλοιπη Ελλάδα, πλην Αττικής – αναμένεται γύρω στις 11 το βράδυ.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.