ΚΟΣΜΟΣ

Περίοδος τροπικών καταιγίδων στον Ειρηνικό

Τυφώνας «Αμάντα» στο Μεξικό

Την περίοδο των τροπικών καταιγίδων στον Ειρηνικό ωκεανό άνοιξε ο τυφώνας «Αμάντα» στο Μεξικό.

Ο πρώτος τυφώνας της περιόδου με την ονομασία Αμάντα, πλήττει την περιοχή του Ειρηνικού Ωκεανού κοντά στις ακτές του Μεξικού με ανέμους που πνέουν με ταχύτητα 240 χιλιομέτρων ανά ώρα όπως ανακοίνωσαν οι μετεωρολογικές υπηρεσίες της χώρας.

Η καταιγίδα που έχει τοποθετηθεί απο τους ειδικούς στην κατηγορία 4 συνοδεύεται από πολύ ισχυρούς ανέμους και έντονες βροχοπτώσεις πλήττοντας τις πολιτείες Χαλίσκο, Κολίμα και Μιτσοαγκάν του Μεξικού, χωρίς όμως οι αρχές να έχουν θέσει τις περιοχές αυτές σε κατάσταση συναγερμού.

Ένας άνθρωπος έχει χάσει τη ζωή του σε ένα συμβάν που αποδίδεται στο πέρασμα του τυφώνα, καθώς από τους ισχυρούς ανέμους ένα δέντρο έπεσε στο αυτοκίνητο που οδηγούσε νότια του Ακαπούλκο, όπως έγραψε η εφημερίδα Μιλένιο. Το κέντρο του τυφώνα είναι σε απόσταση περίπου 1.185 χιλιομέτρων νότια της Μπάχα Καλιφόρνια.

Οι ειδικοί προβλέπουν ότι 14 καταιγίδες θα πλήξουν τη φετινή περίοδο τα παράκτια τμήματα του Ειρηνικού Ωκεανού και εννέα θα χτυπήσουν τις ακτές του Ατλαντικού και του Κόλπου του Μεξικού.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.