ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Για την τήρηση των δεσμεύσεων

Το ΔΝΤ ζητεί πολιτική σταθερότητα στην Ελλάδα

Συστάσεις από το ΔΝΤ ενόψει των εκλογικών διαδικασιών στην Ελλάδα, που θα μπορούσαν να εκληφθούν και ως παρέμβαση στις πολιτικές εξελίξεις στη χώρα μας.

Ο εκπρόσωπος του Διεθνούς Οργανισμού Τζέρι Ράις απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με τις επικείμενες εκλογές (τοπικές και ευρωεκλογές) και τον αντίκτυπό τους, υπογράμμισε ότι, «στο ελληνικό πρόγραμμα, όπως και σε άλλα, η πολιτική σταθερότητα είναι σημαντικό ζήτημα.»

Αναφορικά με το ελληνικό χρέος, ο κ. Ράις εκτίμησε πως παραμένει σε υψηλά επίπεδα, αν και επισήμανε ότι, οι Ευρωπαίοι εταίροι της χώρας μας συμφώνησαν να προσφέρουν ελάφρυνση, αν κριθεί απαραίτητη, με την προϋπόθεση ότι η Αθήνα θα είναι «απόλυτα ευθυγραμμισμένη» με την τήρηση των δεσμεύσεών της έναντι του προγράμματος.

Μέσα στις  επόμενες εβδομάδες θα συνεδριάσει το διοικητικό συμβούλιο του Οργανισμού, στο πλαίσιο της 5ης αξιολόγησης του ελληνικού προγράμματος.  Το τεχνικό κλιμάκιο του ΔΝΤ θα βρίσκεται στην Ελλάδα τον Ιούνιο ή τον Ιούλιο και μετά το καλοκαίρι αναμένεται η αποστολή του Οργανισμού, χωρίς ακόμη να έχει αποφασιστεί η ακριβής ημερομηνία.

Στην ερώτηση αν κατά την πρόσφατη συνάντηση της επικεφαλής του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ με την Καγκελάριο της Γερμανίας 'Ανγκελα Μέρκελ στην αμερικανική πρωτεύουσα, στο «επίκεντρο της συζήτησης» ήταν η Ελλάδα, ο εκπρόσωπος του Ταμείου είπε χαρακτηριστικά: «Επιβεβαιώνω ότι η Ελλάδα ήταν ανάμεσα στις χώρες για τις οποίες συζήτησαν», προσθέτοντας ότι συζήτησαν μια σειρά ζητημάτων που αφορούν την παγκόσμια οικονομία, συμπεριλαμβανομένης της Ευρώπης και της Ουκρανίας.

 

 

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.