ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ

Το ελεγκτικό σχέδιο που τρόμαξε το Μαξίμου

Οι εκλογές τρομάζουν την κυβέρνηση και η οποιαδήποτε δράση από υπουργείο ή φορέα του, δημοσίου που μπορεί να δημιουργήσει πρόβλημα εκνευρίζει το Μέγαρο Μαξίμου.

Όπως δημιούργησε εκνευρισμό το νέο σχέδιο ελέγχων της γενικής γραμματείας δημοσίων εσόδων. Στο Μέγαρο Μαξίμου επικράτησε πανικός με τη δημοσιοποίηση του και προσπαθούσαν επικοινωνιακά να διαχειριστούν το θέμα.

Πολλά μέσα ενημέρωσης μετέδιδαν τη δυσαρέσκεια του Πρωθυπουργού για το γενικό γραμματέα Δημοσίων Εσόδων κ. Χάρη Θεοχάρη. Ίσως το αντίθετο θα έπρεπε να συμβαίνει να διαρρέει ο κ. Θεοχάρης τη δυσαρέσκεια του, γιατί δεν τον αφήνουν να κάνει τη δουλειά του!

Δηλαδή να διενεργεί ελέγχους, να λαμβάνει μέτρα περιορισμού της φοροδιαφυγής. να επιβάλει πρόστιμα σε όσους δεν πληρώνουν τους φόρους τους και να εκτελεί σωστά τον προϋπολογισμό.

Δηλαδή τον προϋπολογισμό που δημιουργεί πλεονάσματα και που δίνει τη δυνατότητα στην κυβέρνηση να μοιράζει κοινωνικό μέρισμα.

Ακόμα περισσότερο θα έπρεπε οι παροικούντες στο Μέγαρο Μαξίμου να συμβουλέψουν τον Πρωθυπουργό, να ακολουθήσουν τον ίδιο δρόμο οι οργανισμοί του Δημοσίου, τα υπουργεία, τα νοσοκομεία κ.λ.π. Δηλαδή να ετοιμάζουν επιχειρησιακά σχέδια. Με αυτό τον τρόπο θα ελέγχονται όλοι για το έργο τους.

Υ.Γ. Το επιχειρησιακό σχέδιο για τη δράση του ελεγκτικού και εισπρακτικού μηχανισμού προβλέπεται στο Μνημόνιο και έχει νομοθετηθεί από τη Βουλή.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.