ΠΙΤΤΑΚΙΟΝ

Βλέποντας τη στάση της κυβέρνησης Μητσοτάκη στο προσφυγικό, με τις επιτάξεις και τα ΜΑΤ στα νησιά, καταλήγεις στο συμπέρασμα ότι η πολιτική, πέραν των άλλων -πολλών, είναι η αλήθεια- χαρακτηρισμών που της έχουν αποδοθεί, είναι και η ικανότητα διαχείρισης του αβδηρητισμού και της ...λακαμίας.

ΥΓΕΙΑ

Νέα μελέτη

Το ψάρι προστατεύει τις γυναίκες από την κατάθλιψη

Για τις γυναίκες, το μυστικό της ευτυχίας μπορεί να βρίσκεται σε μια σαλάτα ή ένα σάντουιτς!

Νέα μελέτη που πραγματοποιήθηκε από ερευνητές στην Αυστραλία δείχνει ότι το ψάρι μειώνει τον κίνδυνο κατάθλιψης για τις γυναίκες κατά 25%.

Τα αποτελέσματα που δημοσιεύονται στην επιθεώρηση American Journal of Epidemiology δείχνουν ότι η συστηματική κατανάλωση ψαριού – τουλάχιστον δύο φορές την εβδομάδα – μειώνει σημαντικά τον κίνδυνο κατάθλιψης για τις γυναίκες, όπως διαβάζουμε στο onmed.gr.  Για τους άνδρες, ωστόσο, το ψάρι δε φάνηκε να έχει την ίδια ευεργετική επίδραση.

Οι ερευνητές από το Ινστιτούτο Menzies της Αυστραλίας μελέτησαν περισσότερα από 1.400 άτομα ηλικίας 26 έως 36 ετών για περίοδο πέντε ετών.

Λαμβάνοντας υπ’ όψιν παράγοντες όπως το βάρος, η κατανάλωση αλκοόλ, το μορφωτικό επίπεδο και το επάγγελμα, οι ερευνητές εντόπισαν μια άμεση σχέση μεταξύ της κατανάλωσης ψαριού και του κινδύνου εκδήλωσης κατάθλιψης.

Συγκεκριμένα, για κάθε επιπλέον μερίδα ψαριού την εβδομάδα, ο κίνδυνος κατάθλιψης για τις γυναίκες ήταν μειωμένος κατά 6%.

Τα Ω-3 λιπαρά οξέα του ψαριού σε συνδυασμό με τα οιστρογόνα και την προγεστερόνη συμβάλλουν στην ομαλή λειτουργία του εγκεφάλου, υποστηρίζουν οι ερευνητές.

 

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.