ΠΕΡΙΕΡΓΑ

Είναι μπλε και 122 καρατίων!

Αυτό είναι το πολυτιμότερο διαμάντι στον κόσμο (Photos)

Ένα καταπληκτικό, μπλε διαμάντι 122,5 καρατίων, που ανακαλύφθηκε σε ορυχείο της Νοτίου Αφρικής, με τους ειδικούς να εκτιμούν  ότι,  πρόκειται για το πολυτιμότερο που έχει βρεθεί ποτέ.

Η Petra Diamonds Ltd ανακοίνωσε ότι, ο «εξαιρετικός αυτός πολύτιμος λίθος εντοπίστηκε στο ορυχείο Cullinan, στα περίχωρα της Πρετόρια, λίγους μήνες μετά την πώληση ενός μπλε διαμαντιού 29,6 καρατίων από το ίδιο ορυχείο, το οποίο πωλήθηκε για πάνω από 17 εκατομμύρια ευρώ».

Το πετράδι αυτό –το μέγεθος του οποίου φτάνει αυτό μιας φράουλας- είναι τόσο καθαρό, που εκτιμάται ότι η αξία του θα ξεπεράσει αυτή του πιο ακριβού διαμαντιού στον κόσμο –ένα λευκό διαμάντι 507 καρατίων, που είχε εξορυχτεί από το ίδιο ορυχείο το 2010 και αγοράστηκε έναντι 25 εκατομμυρίων ευρώ το 2010.

blue diamond

Η Petra, η οποία απέκτησε το περίφημο ορυχείο διαμαντιών το 2008, δήλωσε ότι θα αξιολογήσει την καλύτερη διαδρομή  στην αγορά για την πέτρα μετά από μια περαιτέρω ανάλυση για να εκτιμήσει την πιθανή αξία της.

blue b

«Μέχρι στιγμής, η υψηλότερη τιμή που έχει καταγραφεί καταβάλλεται για ένα ακατέργαστο διαμάντι ήταν  20.000.000 λίρες (35.300.000 δολάρια) και, καταβλήθηκε τον Φεβρουάριο του 2010 για 507 καρατίων λευκή πέτρα, που επίσης ανακτήθηκε από το Cullinan. Πιστεύουμε ότι αυτή η πέτρα μπορεί να σπάσει το ρεκόρ », όπως είπε εμπειρογνώμονας.

blue s

Σύμφωνα με τη Daily Mail, η εταιρεία δήλωσε ότι το συγκεκριμένο μπλε διαμάντι δεν πρόκειται να τεθεί προς πώληση αυτό το οικονομικό έτος, το οποίο λήγει στις 30 Ιουνίου.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.