ΟΙ ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΤΗΣ ΧΡΥΣΟΥΛΑΣ

Αγκινάρες γεμιστές με αρνάκι

• Ψήσιμο: 30- 35 λεπτά
• Μερίδες: 4

Υλικά
• αρνάκι: 300 γρ. ψαχνό, κομμένο σε μικρά κυβάκια
• αγκινάρες: 8 μέτριες
• βούτυρο: 2 κουταλιές της σούπας
• κρασί: 1/2 φλιτζάνι, λευκό
• κρεμμύδι: 1 ψιλοκομμένο
• μαϊντανός: 2 κουταλιές, ψιλοκομμένος
• φέτα: 100 γρ. τριμμένη
• λεμόνι: 1
• αλάτι
• πιπέρι

Για τη μπεσαμέλ
• βούτυρο: 3 κουταλιές
• αλεύρι για όλες τις χρήσεις: 3 κουταλιές της σούπας
• γάλα: 2 2/12 φλιτζάνια
• αυγά: 2, τους κρόκους
• αλάτι
• πιπέρι
• άνηθος ψιλοκομμένος

Εκτέλεση
1. Καθαρίζετε τις αγκινάρες αφαιρώντας το κοτσάνι, τα φύλλα και το εσωτερικό τους. Τις τρίβετε με το λεμόνι για να μη μαυρίσουν και τις βράζετε σε αλατισμένο νερό τόσο, ώστε να κρατάνε. Τις στραγγίζετε και τις στεγνώνετε με απορροφητικό χαρτί.
2. Λιώνετε το βούτυρο και σοτάρετε το κρεμμύδι με το αρνάκι ανακατεύοντας. Σβήνετε με το κρασί και σιγοβράζετε μέχρι να εξατμισθεί το ζουμί τους. Αποσύρετε από τη φωτιά και προσθέτετε στο μείγμα τη φέτα και το μαϊντανό. Αλατοπιπερώνετε.
3. Ετοιμάζετε μία σφιχτή μπεσαμέλ ως εξής: Σε μία μικρή κατσαρόλα λιώνετε το βούτυρο σε σιγανή φωτιά και ρίχνετε μέσα το αλεύρι ανακατεύοντας συνεχώς για να μη σβολιάσει. Προσθέτετε το γάλα (χλιαρό) και δένετε τη σάλτσα ανακατεύοντας.
4. Κατεβάζετε από τη φωτιά και προσθέτετε τους κρόκους ανακατεύοντας γρήγορα. Αλατοπιπερώνετε και πασπαλίζετε με λίγο άνηθο. Γεμίζετε τις αγκινάρες με το μείγμα του αρνιού και με την μπεσαμέλ. Ψήνετε 30΄-35΄ στους 180° C και σερβίρετε αφού πασπαλίσετε με λίγο ακόμη άνηθο.

Πηγή : www.icookgreek.com

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.