ΚΟΣΜΟΣ

Συγκρούσεις αστυνομικών και απεργών στο Μετρό

Άγριο ξύλο στη Βραζιλία, μία εβδομάδα πριν το Μουντιάλ

Βίαιες συγκρούσεις ξέσπασαν στον κεντρικό σταθμό του Μετρό του Σάο Πάολο μεταξύ απεργών και αστυνομικών, που χρησιμοποίησαν δακρυγόνα και ρόπαλα για να διαλύσουν το πλήθος κατά τη δεύτερη μέρα της κινητοποίησης στο μέσο σταθερής τροχιάς.

Ο τηλεοπτικός σταθμός Globo news έδειξε εικόνες αστυνομικών με ασπίδες να εφορμούν προς τους απεργούς. Ο σταθμός έκλεισε για λόγους ασφαλείας.

Σύμφωνα με το TV Globo, ομάδες των απεργών μετακινούνται στους σταθμούς για να εμποδίσουν την εργασία των υπαλλήλων που δεν απεργούν.

Η απεργία των υπαλλήλων του μετρό του Σάο Πάολο έχει προκαλέσει για δεύτερη ημέρα παράλυση στην πόλη αυτή της Βραζιλίας στην οποία θα γίνει σε λιγότερο από μια εβδομάδα ο πρώτος αγώνας του Μουντιάλ.

Το μετρό του Σάο Πάολο συνιστά το κύριο μέσο πρόσβασης στο στάδιο Ιτακεράο και μεταφέρει καθημερινά 4,5 εκατομμύρια επιβάτες.

Επίσης ένα μποτιλιάρισμα ρεκόρ, το οποίο φτάνει τα 226 χιλιόμετρα, μεγαλύτερο από αυτό που είχε σημειωθεί χθες (209 χλμ.) και ένα από τα μεγαλύτερα στην ιστορία της πόλης αυτής, είχε αποκλείσει τα προάστια της οικονομικής πρωτεύουσας της χώρας. Η κατάσταση επιδεινώθηκε επιπλέον από την ισχυρή βροχή που έπεφτε στην πόλη αυτή των 20 εκατομμυρίων κατοίκων. Οι απεργοί δεν αποδέχονται την αύξηση 8,7% των μισθών τους την οποία πρότεινε η διεύθυνση και ζητούν τουλάχιστον 12,2%. Αρχικά ζητούσαν 16,5%.

 

 

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.