ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Νέο βιβλίο

Αλέκος Παπαδόπουλος: Πολεμώντας τον επόμενο πόλεμο

«Άλλοθι δεν υπήρξαν ποτέ και για κανέναν» αναφέρει στο νέο του βιβλίο «Πολεμώντας τον επόμενο πόλεμο» ο Αλέκος Παπαδόπουλος, ο πρώην υπουργός των κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ.

Με τον εύγλωττο τίτλο «Πολεμώντας τον επόμενο πόλεμο: Ύστερη γνώση για το μέλλον» ο Αλέκος Παπαδόπουλος αναζητά δρόμους για το αύριο -για να πολεμήσουμε τον επόμενο και όχι, όπως πάντα, τον προηγούμενο πόλεμο. Μέσα από το βοβλίο του ο Αλέκος Παπαδόπουλος φέρνει στη δημοσιότητα δύο επιστολές του προς τον Κώστα Σημίτη (1996) και τον Γιώργο Παπανδρέου (2004), που αναμένεται να ανοίξουν νέο κύκλο συζητήσεων με φόντο την ρήση του συγγραφέα «άλλοθι δεν είχε κανείς» για τα όσα συνέβησαν στην χώρα.

Η βασική ύλη του βιβλίου αποτελείται από κείμενα πολιτικού προβληματισμού που κατά καιρούς είδαν το φως της δημοσιότητας με τη μορφή άρθρων του Αλέκου Παπαδόπουλου συνεντεύξεων, ομιλιών από του βήματος του κοινοβουλίου, διαλέξεων κλπ.

Σύμφωνα με τον συγγραφέα, υπάρχουν τρεις περίοδοι ευθύνης: Η πρώτη είναι γη περίοδος της μεγάλης αμεριμνησίας (2000 – 2007), η δεύτερη είναι η περίοδος της ηθελημένης τύφλωσης και κώφωσης (2007 – Μάιος 2010) και η τρίτη περίοδος είναι αυτή της αναζήτησης αυτογνωσίας (από τον Μάιο του 2010 και μετά).

Όσο για τις σημερινές επιλογές της χώρας, ο Αλέκος Παπαδόπουλος επισημαίνει πως είναι «κρίσιμες και προπαντός δεν είναι εύκολες. Για αυτό τα κηρύγματα ευκολίας των ημερών κάνουν κακό στην χώρα. Τα δεινά της εποχής μας δεν χρειάζονται παραμορφωτικούς καθρέφτες. Ο λαός μας δεν μπορεί να γίνεται συνεχώς αντικείμενο εκμετάλλευσης και καπηλείας από κείνους που επιδίδονται στην επιτηδευμένη επεξεργασία της πληροφόρησης και από άλλους που επιδίδονται σε λαϊκιστικές θωπείες. Αυτό το πληρώνουμε ήδη ακριβά», αναφέρει.

«Ο μόνος ρεαλιστικός δρόμος είναι η Εθνική Συνεννόηση όλων των πολιτικών, οικονομικών, πνευματικών και κοινωνικών δυνάμεων της χώρας, όπως συμβαίνει σε όλες τις σοβαρές κοινωνίες» επισημαίνει το πρώην στέλεχος του ΠαΣοΚ, ενώ εύχεται η εθνική συνεννόηση να μην γίνει από ανάγκη πάνω στα συντρίμμια που θα προκαλέσει μια νέα εθνική ασυνεννοησία.

Το νέο του βιβλίο, το οποίο κυκλοφορεί από τις «Μεταμεσονύκτιες Εκδόσεις» προλογίζουν οι Αντώνης Καρακούσης, Αλέξης Παπαχελάς και Βασίλης Ράπανος.

 

 

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.