Neo

Άλλος για τον …τρίτο πόλο;

Σε …φετίχ έχει αρχίσει να εξελίσσεται η υπόθεση του τρίτου πόλου στην ελληνική πολιτική σκηνή.

Πρώτος (τα τελευταία χρόνια τουλάχιστον) πλάσαρε την ιδέα ο Αλέξης Τσίπρας. Το κόμμα του ήταν ακόμα μικρό, όταν από την πλατεία Κοτζιά, πριν ακόμα από τις εκλογές του Μαΐου του 2012, επιχείρησε να δείξει τον δρόμο για τον «τρίτο πόλο» ανάμεσα στα «μεγαθήρια», όπως φάνταζαν ακόμα τότε, ΝΔ και ΠΑΣΟΚ.

Ο ΣΥΡΙΖΑ όμως γρήγορα έγινε …δεύτερος πόλος και έτσι έπαψε να ασχολείται με το σύνθημα. Σειρά μετά είχαν οι δυνάμεις της κεντροαριστεράς. Το ΠΑΣΟΚ απέφυγε την ορολογία, περιγράφοντάς την όμως, όταν εξήγγειλε την επιθυμία του να καλύψει δια της νεότευκτης τότε «Ελιάς» το χώρο μεταξύ ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ πλέον. Τον όρο «τρίτο πόλο» επανέφερε στην ατζέντα η ΔΗΜΑΡ, με τον Φώτη Κουβέλη να συζητά τότε με άλλες δυνάμεις του χώρου, πετυχαίνοντας κάποιες πρώτες συνεργασίες.

Και αίφνης, εμφανίστηκε νέος …ενδιαφερόμενος.

Ο λόγος για τον Σταύρο Θεοδωράκη, που έχοντας λάβει ένα διόλου ευκαταφρόνητο ποσοστό, πολύ μακριά πάντως από τον αρχικό του στόχο, στις ευρωεκλογές, εξομολογήθηκε χθες σε συνέντευξή του στο tvxs.gr τον στόχο του για το Ποτάμι στις εθνικές πλέον εκλογές, όποτε και αν αυτές γίνουν. «Να γίνει ο τρίτος πόλος του πολιτικού συστήματος. Δεν αλλάζω τόσο εύκολα στόχο. Αυτό ήθελα, αυτό θέλω», είπε.

Άλλος κανείς, για τον …τρίτο πόλο;

 

 

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.