ΚΟΣΜΟΣ

Στο Μεξικό

Ανακάλυψαν 12 σορούς μέσα σε όχημα

Στο εσωτερικό ενός οχήματος στην πολιτεία Σιναλόα, στο βορειοδυτικό τμήμα του Μεξικού, ανακαλύφθηκαν την Τρίτη οι σοροί 12 ανδρών που έφεραν τραύματα από σφαίρες, όπως ανακοίνωσαν οι αρχές.

Καμιά από τις σορούς, που βρέθηκαν από αστυνομικούς στην κοινότητα Σαν Ιγκνάσιο, κοντά στην πόλη Μασατλάν, δεν έχει αναγνωριστεί προς το παρόν. Όλες τους «φέρουν τραύματα από πυροβόλα όπλα», δήλωσε στον Τύπο ο Μάρκο Αντόνιο Ιγκέρα Γκόμες, ο γενικός εισαγγελέας της πολιτείας Σιναλόα.

Τα θύματα έφεραν επίσης σημάδια από βασανιστήρια ενώ οι έξι από τους άνδρες αυτούς φορούσαν μαύρα ρούχα και εξαρτύσεις μάχης, πρόσθεσε ο εισαγγελικός λειτουργός, που δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να πρόκειται για μέλη κάποιου καρτέλ εμπορίας ναρκωτικών.

Τα μέλη της συμμορίας Σέτας, μιας ομάδας του οργανωμένου εγκλήματος η οποία θεωρείται ο βασικός εχθρός του καρτέλ Σιναλόα —που κυριαρχεί στην ομώνυμη πολιτεία του Μεξικού— συνηθίζουν να φορούν μαύρες στολές όταν προχωρούν σε ένοπλες επιθέσεις.

Ο ηγέτης του καρτέλ της Σιναλόα, ο Χοακίν «Ελ Τσάπο» Γκουσμάν, ο οποίος χαρακτηριζόταν ο ισχυρότερος παίκτης του λαθρεμπορίου ναρκωτικών παγκοσμίως, συνελήφθη τον Φεβρουάριο στην πόλη Μασατλάν.

Μετά τη σύλληψη του Τσάπο, στη Σιναλόα και στη γειτονική πολιτεία Τσιουάουα καταγράφεται αναζωπύρωση της βίας. Οι δύο μεξικανικές πολιτείες αυτές αποτελούν σημαντικό τμήμα της οδού μεταφοράς ναρκωτικών στις ΗΠΑ, τη μεγαλύτερη αγορά για τους λαθρέμπορους σε παγκόσμιο επίπεδο.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.