ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Συνέντευξη στο Βήμα της Κυριακής

Ανδρέας Λοβέρδος: Ποτέ δεν χτύπησα ανθρώπους στο ψαχνό

Για την έναρξη της σχολικής χρονιάς, τα κενά στα σχολεία, τη διαθεσιμότητα και για την εκλογή του προέδρου της Δημοκρατίας μίλησε σε συνέντευξή του στο «Βήμα της Κυριακής», ο Ανδρέας Λοβέρδος.

«Στήριξα τη χώρα μας στις πιο δύσκολες στιγμές της μετά τον Εμφύλιο, ποτέ όμως δεν χτύπησα ανθρώπους στο ψαχνό» λέει ο Ανδρέας Λοβέρδος σε συνέντευξή του στο «Βήμα» της Κυριακής. για το θέμα των διοικητικών υπαλλήλων των ΑΕΙ που προκάλεσε μίνι κυβερνητική κρίση και τονίζει πως «Προφανώς δεν θα έκανα ανθρωποθυσίες στο υπουργείο Παιδείας».

Παράλληλα ο υπουργός Παιδείας δηλώνει πως οι «μεγάλες» αλλαγές στην Παιδεία δεν είναι στο πρόγραμμά του αλλά δεν αποκλείει διορθωτικές παρεμβάσεις σε ζητήματα που φάνηκαν να έχουν προβλήματα. Όπως και στην Τράπεζα Θεμάτων της Α' Λυκείου, εφόσον προκύψει από τα βαθμολογικά στοιχεία. Ή τα κενά 25.000 κενά σε εκπαιδευτικούς που προέβλεψαν πρόσφατα στελέχη της εκπαίδευσης.

Για την Ελιά και τις προσδοκίες του ο Ανδρέας Λοβέρδος δήλωσε πεπεισμένος πως «Αν συγκεντρωθούν περισσότερες δυνάμεις γύρω από την Ελιά μπορούμε να αναδειχθούμε τρίτο κόμμα και να περάσουμε το 15% στις εθνικές εκλογές».

Όσον αφορά την επερχόμενη εκλογή προέδρου της δημοκρατίας ο κ. Λοβέρδος είπε χαρακτηριστικά: «Σήμερα υπάρχουν οι προϋποθέσεις για "προεδρική πλειοψηφία", δηλαδή για συγκέντρωση άνω των 180 ψήφων. Ωστόσο όλα εξαρτώνται από το πολιτικό κλίμα των επόμενων μηνών. Αν ο κόσμος νιώσει ότι η χώρα γυρίζει σελίδα, τότε όλα είναι εφικτά».

1 αναγνώστες σχολίασαν

Συμμετοχή στην συζήτηση
  1. johnny p. 22:53 21/06/2014

    Και βέβαια ο Λοβέρδος δεν χτύπησε ανθρώπους στο ψαχνό απλά με τα μνημόνια και την ασκούμενη πολιτική έχουν στείλει 2.000.000 ανθρώπους στην ανεργία και 6.000 στην αυτοκτονία.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.