ΚΟΣΜΟΣ

Ανακοίνωση του Αμερικανικού Πενταγώνου

Οι ΗΠΑ αποκλείουν συνεργασία με το Ιράν για την κρίση στο Ιράκ

Οι Αμερικανοί αξιωματούχοι μπορεί να έχουν συνομιλίες με Ιρανούς συναδέλφους τους για την κατάσταση στο Ιράκ στο περιθώριο των διαπραγματεύσεων για το πυρηνικό πρόγραμμα της Τεχεράνης, όμως η Ουάσινγκτον δεν σχεδιάζει να συντονίσει μια ενδεχόμενη ανάληψη στρατιωτικής δράσης στο Ιράκ με το Ιράν, ανακοίνωσε σήμερα το Πεντάγωνο.

«Δεν υπάρχει απολύτως καμία πρόθεση, κανένα σχέδιο για τον συντονισμό των στρατιωτικών δράσεων μεταξύ ΗΠΑ και Ιράν», δήλωσε εκπρόσωπος του υπουργείου Άμυνας των ΗΠΑ, αντιναύαρχος Τζον Κίρμπι. "Είναι πιθανόν στο περιθώριο αυτών των συνομιλιών να έχουμε συζητήσεις (με τους Ιρανούς) για την κατάσταση στο Ιράκ", πρόσθεσε, αναφερόμενος στις διαπραγματεύσεις που θα γίνουν στη Βιέννη μεταξύ των μεγάλων δυνάμεων (ΗΠΑ, Γαλλία, Βρετανία, Ρωσία, Κίνα και Γερμανία) και της Τεχεράνης.

Νωρίτερα ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Τζον Κέρι, σε συνέντευξή του στο Yahoo! News είχε δηλώσει ότι "δεν αποκλείει τίποτα που μπορεί να αποδειχθεί αποτελεσματικό" όταν ρωτήθηκε για μια ενδεχόμενη συνεργασία της Ουάσινγκτον με την Τεχεράνη.

Ο Κίρμπι απέφυγε να διευκρινίσει εάν οι θέσεις του Πενταγώνου και του Στέιτ Ντιπάρτμεντ είναι αλληλοσυγκρουόμενες, λέγοντας μόνο ότι "είδε τα σχόλια του υπουργού Κέρι" και ότι ο μοναδικός συνομιλητής της αμερικανικής κυβέρνησης για το θέμα αυτό είναι η ιρακινή κυβέρνηση και οι δυνάμεις ασφαλείας του Ιράκ.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.