ΚΟΣΜΟΣ

Αποστάσεις κρατά η πρόεδρος της χώρας

Αργεντινή: Εμπλοκή του αντιπροέδρου σε σκάνδαλο διαφθοράς

Ο αντιπρόεδρος της Αργεντινής Αμάντο Μπουντού κατηγορείται για διαφθορά σχετικά με την εμπλοκή του με μια εκτυπωτική εταιρεία που τύπωσε το νόμισμα της χώρας το 2010 όταν εκείνος ήταν υπουργός Οικονομικών, όπως ανακοίνωσαν δικαστικές πηγές.

Είναι η πρώτη φορά που απαγγέλλονται κατηγορίες εναντίον ενός εν ενεργεία αντιπροέδρου στην Αργεντινή.

Ο κ. Μπουντού, 51 ετών, εξελέγη στις προεδρικές εκλογές του 2011 μαζί με την πρόεδρο Κριστίνα Κίρτσνερ. Όμως η κεντροδεξιά πρόεδρος έχει προτιμήσει να διατηρήσει τις αποστάσεις της από εκείνον και να βασιστεί σε έναν στενό κύκλο περίπου έξι συμβούλων.

Ο αντιπρόεδρος κατηγορείται ότι αγόρασε μυστικά την εταιρεία Ciccone Calcografica, η οποία ανέλαβε το 2010, όταν εκείνος ήταν υπουργός Οικονομικών, να τυπώσει το νόμισμα της Αργεντινής. Επίσης η εταιρεία αυτή τύπωσε υλικό για την εκστρατεία επανεκλογής της κ. Κίρτσνερ, ενώ φέρεται να έχει δεχθεί ευνοϊκή μεταχείριση από την κυβέρνηση για να αποπληρώσει χρέη της. Πλέον η εταιρεία αυτή έχει εθνικοποιηθεί.

Ο Μπουντού θα παραμείνει ελεύθερος μέχρι να εκδικαστεί η υπόθεση. Μαζί του κατηγορούνται ακόμη πέντε πρόσωπα. Ο ίδιος αρνείται τις κατηγορίες και έχει απορρίψει τις εκκλήσεις να παραιτηθεί.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.