ΕΛΛΑΔΑ

Τι δείχνουν οι πρώτες βαθμολογίες

Ασανσέρ οι βάσεις – Η Έκθεση «καίει» ένα στους δύο μαθητές

Αυξάνονται σύμφωνα με τις προβλέψεις οι βάσεις σε νομικές και φιλολογικές σχολές, μειώνονται στις ιατρικές και φαρμακευτικές. Στάσιμες στα τμήματα μαθηματικών, φυσικής και χημείας.

Από τις πρώτες εκτιμήσεις των βαθμολογητών, φαίνεται πως θα υπάρχουν σημαντικές ανακατατάξεις στις βάσεις, ενώ οι μεσαίες σχολές είναι αυτές στις οποίες αναμένεται να γίνει …συνωστισμός.

Σύμφωνα με τον Ελεύθερο Τύπο, «παγίδα» για τους περισσότερους μαθητές ήταν το θέμα της έκθεσης, καθώς όπως φαίνεται το θέμα του ανθρωπισμού δυσκόλεψε την πλειοψηφία των υποψηφίων.

Η βαθμολόγηση των γραπτών δείχνει ότι ένας στους δύο έχει γράψει κάτω από τη βάση και ανάλογες βαθμολογίες φαίνεται ότι θα επηρεάσουν κατά πολύ τη διαμόρφωση των βάσεων.

Εφέτος σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία από τη βαθμολόγηση των γραπτών ο μέσος όρος κινείται από 12 ως 14 και κάπως έτσι η πλειοψηφία των μαθητών θα κινηθεί στις λεγόμενες μεσαίες σχολές επηρεάζοντας έτσι και τη διαμόρφωση των βάσεων, ανάλογα πάντα και με τη σειρά προτίμησης.

Πως δείχνουν να διαμορφώνονται οι βάσεις ανά πεδίο

Σύμφωνα με την εφημερίδα Έθνος, από τα στοιχεία που προκύπτουν από τα βαθμολογικά κέντρα, υπάρχει τάση αύξησης των βάσεων στο πρώτο πεδίο και ειδικά σε ό,τι έχει να κάνει με νομικά και φιλολογικά τμήματα, μαζί με τις σχολές κοινωνιολογίας.

Οι σχολές του 2ου και του 4ου επιστημονικού πεδίου αναμένεται να μείνουν στα περυσινά επίπεδα στην πλειοψηφία τους και ειδικά τα τμήματα μαθηματικών, φυσικής και χημείας, καθώς και η βαθμολόγηση των μαθητών δείχνει ότι κινήθηκαν στον περυσινό μέσο όρο.

Αντίθετα, και εδώ φαίνεται ότι έχει παίξει ρόλο η έκθεση, φαίνεται να υπάρχει μια ελαφρά αποκλιμάκωση των βάσεων στο 3ο επιστημονικό πεδίο και ειδικά σε ό,τι αφορά στις ιατρικές, φαρμακευτικές και κτηνιατρικές σχολές.

Σαφή μείωση των βάσεων προβλέπουν οι βαθμολογητές έχοντας την πρώτη εικόνα από τα γραπτά στο 5ο επιστημονικό πεδίο όπου φαίνεται μια σαφής, προς το παρόν, μείωση των βάσεων στα τμήματα οικονομικών επιστημών.

Έτσι, όπως αναφέρει η εφημερίδα Τα Νέα, αναμένεται συνωστισμός στις μεσαίες σχολές, με άνοδο των βάσεων κυρίως στις σχολές με «μεσαίες βαθμολογίες». Άνοδο των βάσεων αναμένουμε και στα περιφερειακά τμήματα που έχουν αντιστοιχία σε κάποιο «κεντρικό» πανεπιστήμιο, κυρίως λόγω των μετεγγραφών.

Οι ειδικοί πάντως επισημαίνουν ότι όλα αυτά είναι εκτιμήσεις και ότι για να ολοκληρωθεί το «παζλ» των Πανελλαδικών θα πρέπει να περιμένουμε τη συμπλήρωση των μηχανογραφικών δελτίων, προκειμένου να αποτυπωθούν οι προτιμήσεις των υποψηφίων.

Να σημειωθεί ότι οι Πανελλαδικές ολοκληρώθηκαν χθες για τον μεγάλο όγκο των υποψηφίων με τα μαθήματα της Ιστορίας και της Φυσικής, ενώ αύριο Πέμπτη πο μαθητές θα διαγωνιστούν στο μάθημα επιλογής Αρχές Οικονομικής Θεωρίας.

 

 

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.