ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στόχος ο …οδικός χάρτης για την Κεντροαριστερά

Δείπνο βουλευτών από ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ

Μεγάλη κινητικότητα παρατηρείται το τελευταίο διάστημα στο επίπεδο της Κεντροαριστεράς. Τα ραντεβού δίνουν και παίρνουν, τα στελέχη ανταλλάσσουν πληροφορίες, προτάσεις, ιδέες και επιχειρούν να βρουν κοινό τόπο.

Σε αυτό το πλαίσιο εντάσσεται και το ραντεβού πέντε βουλευτών, τριών από το ΠΑΣΟΚ και δύο από τη ΔΗΜΑΡ σε γνωστή ταβέρνα του Χαλανδρίου την Τετάρτη.

Φίλιππος Σαχινίδης, Κώστας Τριαντάφυλλος και Θάνος Μωραΐτης, συνέφαγαν με τον Γιάννη Πανούση και τον Θωμά Ψύρρα, με το κυρίως «μενού» όμως να αποτελείται από σκέψεις και ιδέες για τις δυνατότητες συμπόρευσης των δύο χώρων (και όχι μόνο) στον δρόμο προς την μεγάλη κεντροαριστερά.

Οι πέντε βουλευτές, εκτιμούν ότι η πρωτοβουλία δεν περιορίζεται στους ίδιους. «Η συζήτηση έχει ανοίξει και η πρωτοβουλία αυτή την φορά προέρχεται από τα κάτω», λέει στο matrix24.gr ο Κώστας Τριαντάφυλλος, δείχνοντας προς την πλευρά στελεχών σε επίπεδο νομών, ακόμα και σε χώρους δουλειάς. Την ίδια ώρα πάντως, θυμίζει με νόημα την παρουσία τόσο του ίδιου όσο και του Φ.Σαχινίδη στην ομιλία του Σπύρου Λυκούδη στο Γκάζι προ ημερών, ενώ μιλά για απόψεις που έπεσαν στο τραπέζι την Τετάρτη, τις οποίες ασπάζονται και άλλοι βουλευτές τόσο του ΠΑΣΟΚ όσο και της ΔΗΜΑΡ. Συζητήσεις, άλλωστε, γίνονται σε καθημερινό επίπεδο, από τις ευρωεκλογές και μετά, τόσο μεταξύ στελεχών που κινούνται στην ίδια κατεύθυνση μεταξύ των δύο κομμάτων, όσο και με Οικολόγους, ενώ κάθε άλλο παρά δεν αποκλείεται από την προσπάθεια το νεότευκτο κόμμα του Σταύρου Θεοδωράκη, «Το Ποτάμι».

Στόχος τους, είναι να βρεθεί ένα modus vivendi και να προκύψει ένας οδικός χάρτης για την Κεντροαριστερά, με σεβασμό πάντα στην Ιστορία του καθενός και χωρίς να υπάρχουν «νικητές» και «ηττημένοι». Άλλωστε ακόμα και τα σημεία στα οποία βρέθηκε ήδη ο κοινός τόπος σε αυτό το τραπέζι της Τετάρτης, δεν είναι άλλα από την ανάγκη να υπάρχει αυτός ο χώρος, να συμμετέχουν τα επιμέρους κόμματα και να μη διακρίνεται από ηγεμονισμούς και αποκλεισμούς από καμία πλευρά. Και σε αυτή τη βάση, τα ραντεβού θα πυκνώσουν το επόμενο διάστημα…

 

1 αναγνώστες σχολίασαν

Συμμετοχή στην συζήτηση
  1. Θ.Τ. 22:58 13/06/2014

    Να μιλήσουν, όλοι γιά όλα και με όλους, γιά πολιτική και με διαφάνεια.
    Αν πρώτα δεν φύγει ο ΒΒ όμως από το ΠΑΣΟΚ,
    όλα θα έχουν την τύχη των 58, της ελιάς κ.λ.
    Ο ΛΑΟΣ ΔΕΝ ΞΕΧΝΑ
    ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ
    Μ Π Α Μ Π Ε Σ Ι Α

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.