ΥΓΕΙΑ

Τουλάχιστον 5 λόγοι

Γι' αυτό μπορείτε να αγαπήσετε (περισσότερο) τη μπύρα

Υπάρχουν τουλάχιστον πέντε λόγοι για να αγαπήσετε (περισσότερο) τη μπύρα.

Μπορεί η μπύρα να μας φουσκώνει λίγο παραπάνω απ' όσο θα θέλαμε, όμως είναι το απόλυτο καλοκαιρινό ποτό, καθώς είναι ελαφριά και μας ξεδιψάει.

Δείτε τα πέντε σημαντικότερα οφέλη που έχει η μπύρα για την υγεία μας, σύμφωνα με το «onmed.gr», όταν καταναλώνεται βέβαια σε λογικές ποσότητες.

1. Ενισχύει την καρδιακή λειτουργία

Είναι γνωστό πως το κρασί συμβάλλει στην υγεία της καρδιάς μας, όμως και η μπύρα είναι ένα αρκετά υγιεινό ποτό. Ερευνητές από την Ιταλία διαπίστωσαν ότι όσοι καταναλώνουν συστηματικά λίγη μπύρα (περίπου 500 ml) αντιμετωπίζουν κατά 42% μικρότερο κίνδυνο να εκδηλώσουν καρδιαγγειακές παθήσεις σε σύγκριση με όσους δεν πίνουν ποτέ μπύρα.

2. Απελευθερώνει τη δημιουργικότητα

Σαράντα άνδρες συμμετείχαν σε ένα πείραμα που περιελάμβανε παιχνίδια, κουίζ, λεξιλογικά τεστ και λίγη μπύρα. Τα αποτελέσματα δημοσιεύονται στην επιθεώρηση Consciousness and Cognition και δείχνουν ότι όσοι από τους συμμετέχοντες είχαν καταναλώσει μικρή ποσότητα μπύρας κατάφεραν να πετύχουν καλύτερες και ταχύτερες επιδόσεις.

3. Προλαμβάνει το διαβήτη τύπου 2

Ερευνητές από την Ολλανδία ανέλυσαν δεδομένα που αφορούσαν σε 38.000 υγιείς άνδρες. Διαπίστωσαν ότι όσοι έπιναν μικρές ποσότητες μπύρας για διάστημα τεσσάρων ετών αντιμετώπιζαν μειωμένο κίνδυνο να εκδηλώσουν διαβήτη τύπου 2.

4. Προστατεύει τα νεφρά

Φιλανδοί ερευνητές υποστηρίζουν ότι η μπύρα προλαμβάνει σε σημαντικό βαθμό τη νεφρολιθίαση (πέτρες στα νεφρά) όχι μόνο επειδή είναι διουρητική αλλά παράλληλα επειδή επιβραδύνει την απώλεια ασβεστίου από τα οστά ώστε το ασβέστιο να μην απορροφάται ξανά σχηματίζοντας τις πέτρες.

5. Ενισχύει την όραση

Ερευνητές από τον Καναδά διαπίστωσαν ότι μία μπύρα την ημέρα προλαμβάνει την οξείδωση, με αποτέλεσμα το μειωμένο κίνδυνο εμφάνισης καταρράκτη. Ωστόσο, παρατηρήθηκε η αντίθετη επίδραση σε όσους πίνουν τρεις ή περισσότερες μπύρες την ημέρα.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.