ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Καταγγελίες των εφοριακών

«H φοροδιαφυγή οργιάζει ανεξέλεγκτα»

Με αφορμή την απομάκρυνση του Χάρη Θεοχάρη, από την θέση του Γενικού Γραμματέα Δημοσίων Εσόδων (ΓΓΔΕ), η Ομοσπονδία των εφοριακών υπαλλήλων (ΠΟΕ-ΔΟΥ) εξέδωσε ανακοίνωση, στην οποία επισημαίνει ότι ο τέως ΓΓΔΕ «υλοποίησε τη βάρβαρη πολιτική» της συγκυβέρνησης και καταγγέλλει ότι «η φοροδιαφυγή οργιάζει ανεξέλεγκτα».

«Χωρίς να έχουμε πρόθεση αλλά και την διάθεση να χρυσώσουμε το χάπι του παραιτηθέντος ΓΓΔΕ Χάρη Θεοχάρη, θέλουμε να υπενθυμίσουμε ότι ο ΓΓΔΕ υλοποίησε την βάρβαρη πολιτική, που χάραξε η συγκυβέρνηση μέσα από τις μνημονιακές δεσμεύσεις που οι βουλευτές της συμπολίτευσης, ψήφισαν μέσα στην Ελληνική Βουλή», επισημαίνει η ΠΟΕ-ΔΟΥ.

«Συνεπώς η παραίτηση του ΓΓΔΕ ουδόλως μας καθησυχάζει, δεδομένου ότι η ΠΟΕ-ΔΟΥ, αντιπαρατίθεται και εναντιώνεται στην λανθασμένη ασκούμενη πολιτική και όχι στα πρόσωπα που καλούνται να την εκτελέσουν», προσθέτει η ομοσπονδία.

Θέτει παράλληλα ορισμένα ερωτήματα: «Μήπως φταίνε οι υπάλληλοι του ΥΠΟΙΚ για την μη επίτευξη των αδιανόητων στόχων που θέτονται κατά καιρούς εναντίον εξαθλιωμένων οικονομικά πολιτών, χωρίς καμία φοροδοτική ικανότητα; Την ίδια στιγμή που το υπαλληλικό προσωπικό του ΥΠΟΙΚ έχει μειωθεί σχεδόν κατά το ήμισυ την τελευταία πενταετία, ενώ οι ανάγκες έχουν πολλαπλασιαστεί; ή μήπως φταίει ο λαός; αλήθεια ποιος φταίει για την διάσπαση των λειτουργιών της Γ.Γ.Δ.Ε. και του ΣΔΟΕ, με αποτέλεσμα η φοροδιαφυγή να οργιάζει ανεξέλεγκτα τους τελευταίους οκτώ μήνες;».

Καταλήγοντας η ανακοίνωση τονίζει: «Για άλλη μία φορά ζητάμε να αναλάβουν τις ευθύνες για την ασκούμενη πολιτική αυτοί που τις έχουν, δηλαδή: Το σύνολο τις πολιτικής ηγεσίας και οι βουλευτές που ψηφίζουν.

Η ΠΟΕ –ΔΟΥ τονίζει ότι είναι απαραίτητη προϋπόθεση, ο εκάστοτε Γενικός Γραμματέας Δημοσίων Εσόδων να είναι γνώστης της φορολογικής νομοθεσίας και της λειτουργίας του φοροεισπρακτικού μηχανισμού, ώστε να κατανέμονται οι ευθύνες εκεί που αναλογούν».

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.